Menu

Palm Parkies 2016

Het verhaal

Woensdag 13 juli 2016 opende Peter Koelewijn het zomerspektakel in het Vrouwenhof. Het gratis muziekfestival Palm Parkies in de Scholtensboslaan. Vanaf 19.30 uur was iedereen welkom. Zo’n ruim tweeduizend muziek liefhebbers trok het eerste uit de reeks van zeven woensdagavonden ‘Palm Parkies’.

Er kon eigenlijk geen betere artiest gevonden worden dan Peter Koelewijn om dit muzikale zomerfeest te openen. Het was nog mooi weer geworden, hoewel het er in de morgen niet zo best uit zag. Het regende dat het goot. Maar Peter zou Peter niet zijn om met een kwinkslag te openen. Ludiek vertelde hij dat hij ‘s ochtends om 07.00 uur een kaarsje had opgestoken. Dat zou dan voor mooi weer moeten zorgen. Gelukkig voor hem, de band en publiek kwam die wens uit met ‘s avonds mooi weer. En daar stond hij dan, mijn idool uit 1950, onverslijtbaar! Te springen en te dansen gelijk een jonge god op bijna 76-jarige leeftijd. Onvoorstelbaar toch om op die leeftijd hits te brengen zoals ‘Kom van dat dak af’, ‘De hele stad is gek en dol’, ‘Marijke’, ‘Jenny’, ‘Je wordt ouder papa’ en nog vele anderen. Vol vuur en temperament, de Godfather van de Nederlandse rock’ n roll en haast niet kapot te krijgen. In 1981 bereikt hij na een t.v.-concert een nieuw, jong publiek. En zijn gevoelige kant toont Peter in 2009 met het fel gewaardeerde album ‘Een gelukkig man’. Op zondag 6 november 2016 is hij van de partij in de Brabanthallen in Den Bosch op het grote dansevenement Meet & Dance. Een zeer geslaagd en goed begin voor Palm Parkies Roosendaal, dat om 22.30 uur af sloot.

20 juli 2016 : Cookies &Cream, een live-band/d.j.-collectief. Bekend van optredens in Barcelona, Ibiza, Londen, Parijs en Amsterdam. Met explosieve mash-ups en een muzikale mix van fragmenten en afwisseling brengen ze het publiek in vervoering. De groep komt uit ons buurland België waar de leden optredens verzorgden op Laundry Day, Suikerrock en Marktrock. Op 8 juli 2016 Rock Werchter en maandag 18 juli 2016 Gentse Feesten. De groep trad ook op tijdens het wielerfeest feest van De Draai van de Kaai, maandag 1 augustus 2016. Een fantastische, geweldige avond met mooi weer. En weer bracht het evenement tweeduizend mensen op de been.

*27 juli 2016: Lady Linn & Her Magnificent Seven muzikanten. Lady Linn is pas moeder geworden. Voor haar vierde album vond ze inspiratie in haar persoonlijke leven. Haar voorliefde voor housemuziek en dance speelde mee in deze nieuwe aanpak. Dat ging van een levendig uptempo in een mix van jazz, pop en soul. Zonder daarbij haar oorspronkelijke jazzy popgeluid uit het oog te verliezen! Ook ‘I don’t Wanna Dance’ ontbrak natuurlijk niet . De hit waarmee ze in 2009 scoorde en twee weken lang op de Hotlist stond van Studio Brussel. De groep is goed voor elf concerten in de maand juli en vijf in de maand augustus 2016 in België en Nederland. Het leek even dat het zou gaan regenen, maar gelukkig bleef het droog. Het waaide wel erg hard. Ach, ja!

*3 augustus 2016: De Corsari’s. Toni Corsani was een ster op de Vlaamse televisie. Zijn gloriejaren waren in de jaren vijftig en zestig. Hij was een populaire quizmaster en televisiepresentator. Veelzijdig, zoals dansen, goochelen, zingen, acteren en tekenen. Hij trad veelal op in revues en operettes, cabaret en variété. Speelde viool, klarinet, piano, saxofoon en accordeon. Acteur en zanger Roel Vanderstukken bracht die avond met zijn zeskoppig gezelschap hits uit de jaren vijftig en zestig. Zangeres Sarah deed er niet minder om. Er werd muziek gebracht van Elvis Presley,The Beatles en Roy Orbison, prachtig! De Corsari’s wisten het publiek toch aan het dansen te krijgen op het niet zo droge veld. Heel de dag en dag tevoren regende het pijpenstelen, aan een stuk door. Ja, je kunt maar pech hebben met zo’n buitengebeuren. Edoch, tegen 19.00 uur kwam de zon door en de regen hield zo waar op. Zouden er dan toch mensen zijn die een kaarsje hadden opgestoken? Dat moest haast wel ! Toch nog ongeveer 1500 mensen beleefden deze muzikale avond op het Vrouwenhofveld.

*10 augustus 2016: Wipneus & Pim. Twee vrolijke deejays die altijd in zijn voor een feestje. Weggelopen uit de realiteit van de wereld. Ze wekken positieve energie op door hits te brengen die nog vele jaren te beluisteren zijn in disco- en dancenummers. Ze blijven niet altijd achter de draaitafel staan. Al vanaf 1999 weten ze het publiek op hun hand te krijgen. Hits van The Black Eyed Peas en Robin Thicke met daar achter aan een klassieker van Guus Meeuwis . Het duo trad ook op Lowlands en Pinkpop. Wipneus en Pim organiseren ter plekke amusement voor jongens en meisjes. Ze dagen het publiek uit door spelletjes en wedstrijdjes te spelen. Daarbij strooit het duo met prijzen! Wipneus is te herkennen aan een kroontje op zijn hoofd. En Pim aan een puntmuts op zijn hoofd. En het weer zat ook bij de vijfde editie mee. In de ochtend en rond het middag uur wel hevige regenbuien. Maar in de namiddag en avond liet de zon zich goed zien en bleef het gelukkig voor Wipneus en Pim en publiek droog. Zodat weer een groot aantal Palm Parkies-muziekliefhebbers kon genieten .

*17 augustus 2016: Liptease. Dankzij de televisieshow Hollands got Talent brak de liveband door. In het jaar 2014 presenteerde de band met Fireball trots de eerste single met de daarbij behorende videoclip. Zoet en zuiver en pittig als een oogappeltje. Stoer, stug en geolied. Tot heden toe de mooiste zomeravond wat het weer betrof, het werd een stralende avond. Daarmee maakten de dames van Liptease de avond goed voor het vele publiek.

*24 augustus 2016: Jick Munro &The Amazing laserbeams. De groep speelde op locaties als Poppodium Nieuwe Nor, Theater aan het Vrijthof en The Fenix. ’’Feestmuziek van een ongelooflijk strakke band”. Jick Munro en zijn ‘partners in crime’ The Ridge, Banjo Joe en Eddy Black werden eind 2011 vergezeld door Mandlin Tommy en The Stick. De formatie won in 2012 de People’s Choice Award. Vanaf dan kregen ze steeds meer bekendheid. En als afsluiters van het Palm Parkies Festival kwamen ze het Vrouwenhof en omgeving nog even ‘onveilig’ maken. Deze avond was het prachtig zomers weer met overdag 32 graden C. En in de avond nog 24 graden C. Door elkaar genomen hebben alle artiesten geluk gehad wat het weer betrof.

Zou het kaarsje, dat Peter Koelewijn opstak, dan toch geholpen hebben?

Foto: Cees Sep

Informatie
 • Gepubliceerd:
  22 juni 2017
 • Auteur:
  Cees Sep
 • Periode:
  2010 - heden
 • Dit verhaal speelt zich af in:
  Roosendaal
Palm Parkies 2016

Samen beleven we meer

Reacties op dit verhaal

Er zijn nog geen opmerkingen

Plaats zelf een reactie
over dit verhaal