Menu

Palm Parkies 2015

Het verhaal

Zoals iedere zomer kunnen we genieten van live optredens van artiesten en bands op het terrein van het Vrouwenhofpark. Iedere woensdagavond zeven weken lang live muziek, van 15 juli 2015 tot 26 augustus 2015. De optredens beginnen om 20.15 uur. Maar al vanaf 19.30 uur kan men terecht voor drank en eten bij de frituur- en dranktenten die op het veld staan.

Op woensdag 15 juli 2015 opende de topband Van Dik Hout als eerste het PalmParkiesconcert. Het was druk in het park, waar honderden bezoekers genoten met goed weer van de topband. Het terrein was drassig vanwege het hemelwater, dat even tevoren het concert dreigde te verstoren. Het werd droog en de zon liet zich zien. Gelukkig voor publiek, organisatie en topband Van Dik Hout bleef de regen uit. Mensen dronken bier of wijn, waren tevreden en spraken met elkaar. Er werd meegezongen of men neuriede mee. Er waren controles op eventueel meegebrachte etenswaren en dranken, net als ieder jaar. “Laat de picknick thuis, want er is een uitgebreid aanbod van bieren en eten!”, aldus Bas Witlox namens Palmparkies. En iedereen hield zich aan de regels, terecht gesteld door de organisatie. Immers begrijpelijk want de organisatie draait op horecainkomsten! Van Dik Hout liet het nummer “Zo stil in mij” o.a. luid over het veld klinken. Om 22.30 uur stopte de muziek, consumptiebonnen kon men kopen tot 23.00 uur. De frituur- en dranktenten sloten om 23.15 uur. En dan is het weer mooi geweest!

Woensdagavond 22 juli 2015 was het dan de beurt aan Level Six. Een Belgische partyband met Laura Tesoro als zangeres , ‘Springlevend’ en onderhoudend. Zij is deelneemster in de 3e editie van The Voice van Vlaanderen. Ook zij profiteerden met het publiek van het mooie weer die avond.

Palmparkies verzorgd in 19 verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en Nederland muziekconcerten. Met vijf concerten in Nederland, en wel in Roosendaal, Breda, Tilburg, Bergen op Zoom en Dordrecht. Topband Van Dik Hout opent in elke stad in Nederland het concert. In Vlaanderen worden 14 concerten gehouden. Daarmee bezorgt Palmparkies voor ongeveer 500.000 muziekliefhebbers live muziekgenot!

Palmparkies

Woensdag 15 juli 2015, PalmParkies is weer van start gegaan.

Als eerste diende de topband Van Dik Hout zich aan.

Zomers in het Vrouwenhof genieten van een artiest of band

Om vanaf 19.30 uur daar muzikaal te worden verwend.

Gelukkig is Van Dik Hout gestart met goed weer.

En dat geeft de toeschouwer moed voor een volgende keer.

Het was druk in het park, honderden mensen genoten,

waren tevreden over de live muziek, zuiver ontsproten.

Gemoedelijk en gezellig ging het er vooral aan toe.

Op de groene grasmat geen enkel irritant gedoe.

Toeschouwers en luisteraars dronken bier en wijn,

op het drassige gras van het Vrouwenhof terrein.

Op het concertterrein is het zoals elk jaar niet toegestaan,

om eigen drank of eten mee te brengen, ook waar vandaan.

Geen enkele toeschouwer liet zich echter erop betrappen,

om toch eten en drinken uit eigen vaatje te tappen.

Dan woensdagavond 29 juli 2015 The Cool Quest! Deze band trad verschillende keren op in het programma De Wereld Draait Door. Na enkele flinke regenbuien met stormwind klaarde het weer even voor aanvang op. Gelukkig voor publiek en de Zwolse band The Cool Quest. Het was nou niet bepaald warm; koud en vochtig op de grasmat, maar daar kan men zich naar kleden. Enkele honderden toeschouwers beleefden in elk geval weer een gezellige Vrouwenhofavond. Zo rond 22.00 uur begon het dan jammer genoeg toch te regenen. De paraplu’s kwamen te voorschijn, maar de bandleden gaven niet op en speelden door tot 22.45 uur.

Het programma voor resterende vier woensdagavondconcerten als volgt:

5 augustus: Frimout

12 augustus: Royal Beat

19 augustus: Wipneus en Pim

26 augustus: sluit Soul Xtreme de woensdagzomeravond concerten af .

Soul Extreme is een 11-mansband, opgericht in 2009. Het is een echte festivalband met muziek van Stevie Wonder en James Brown bijvoorbeeld. Een gegarandeerd goede afsluiter voor Vrouwenhofconcerten 2015. En dan maar hopen dat het goed weer is al die avonden. Het zeven weken lang gratis genieten op het Vrouwenhofveld van topmuziek is dan weer voorbij.

Informatie
 • Gepubliceerd:
  22 juni 2017
 • Auteur:
  Cees Sep
 • Periode:
  2010 - heden
 • Dit verhaal speelt zich af in:
  Roosendaal

Samen beleven we meer

Reacties op dit verhaal

Er zijn nog geen opmerkingen

Plaats zelf een reactie
over dit verhaal