Menu

Opmerkelijk concert in de Kruiskerk

Het verhaal

Zaterdagavond 22 december 2013 werd een initiatief van Harmonie Orkest Roosendaal, Het Roosendaals Gemengd Koor en Tongerlotoneel gerealiseerd in de Kruiskerk te Roosendaal. Algehele leiding: Rob Sloekers en Rik Ghesquière.

Voor een stampvolle kerk werd het concert geopend door Pascal, die The trumpet shall sound uit Händel’s Messiah zong met begeleiding van Rik Ghesquière op trompet. De aandacht van de luisteraar werd onweerstaanbaar naar de prachtige begeleiding getrokken: authentieke barokinterpretatie met echo-dynamiek en trillers op de bovensecunde. Subliem! Vervolgens klonk Gabriëlla’s Song, gespeeld door het Harmonie Orkest. Mooie homogene orkestklank, spannend opgebouwd arrangement. Ondertussen werd op een scherm door middel van tekeningen het klassieke kerstverhaal uitgebeeld, terwijl het Tongerlotoneel een moderne versie uitvoerde, waarbij de zwangere Maria op straat tussen het winkelend publiek loopt te zoeken naar onderdak.

The Exodus Song, uitgevoerd door het Roosendaals Gemend Koor met begeleiding van het orkest, had iets soepeler gekund. Het deed nu een beetje stijfjes aan en in sommige delen overheerste de begeleiding. Ondertussen voerde het Tongerlotoneel een aantal klierige hangjongeren op die zich verveelden en op zoek waren naar actie. In Live and let die klonk een opmerkelijke trompetsolo van Luc van Gaans. Een dansgroep van Dynamo verlevendigde het dansante karakter van het stuk. Opvallend was de mooie orkestklank. Avond van Boudewijn de Groot werd mooi gezongen met adequate begeleiding van het orkest.

Het koor uit Messiah van Händel For unto us a child is born werd opmerkelijk fris en dynamisch uitgevoerd door het koor, met een goede interpretatie en zeer stijlbewust. De hangjongeren hadden inmiddels Maria gevonden, die onder een straatlantaarn haar baby had gekregen. De verwondering en nieuwsgierigheid werden door de acteurs goed neergezet.

Het hoogtepunt van het concert was ongetwijfeld het beroemde Hallelujah uit de Messiah van Händel; orkest en koor prachtig in balans. Een pareltje!

Het koor verraste met een opmerkelijk jeugdig gezongen Imagine van John Lennon, mooi begeleid door het orkest.

Tot slot volgde nog een samenzang, waar het publiek enthousiast aan deelnam.

Informatie
 • Gepubliceerd:
  23 november 2017
 • Auteur:
  Coby Kremers
 • Periode:
  2010 - heden
 • Dit verhaal speelt zich af in:
  Roosendaal

Samen beleven we meer

Reacties op dit verhaal

Er zijn nog geen opmerkingen

Plaats zelf een reactie
over dit verhaal