Menu

Nieuwjaarsconcert De Gildezonen 2015

Het verhaal

Roosendaal, 11 januari 2015

Zondag 11 januari 2015 gaf muziekvereniging De Gildezonen haar jaarlijkse traditionele Nieuwjaarsconcert. Niet zoals gebruikelijk in de Moeder Godskerk, maar nu voor het eerst in de Sint Josephkerk te Roosendaal. Niet alleen voor een groter podium, maar ook vanwege een goede akoestiek. Het weer hielp ook mee voor een mooie “muziekluistermiddag”.

Het Nieuwjaarsconcert begon om 14.30 uur. De kerk was goed bezet met muziekliefhebbers en luisteraars. Vooraf, op zaterdag 3 januari 2015 om 13.00 uur, was er een extra repetitie in de zijzaal van de Moeder Godskerk. Daar wordt ook elke dinsdagavond gerepeteerd door het opleidingsorkest en het A-orkest. In samenwerking met, als gast dit jaar, Valley Sound Big Band uit Roosendaal kon het publiek genieten van een mooie muzikale middag Vally Sound Big Band is een orkest met een veelzijdig repertoire en voor veel evenementen inzetbaar zoals ook deze middag bleek. Peter Bogers is de leider van de Big Band met saxofonisten, trombonisten, trompettisten, percussionist, pianist, slaggitarist, bassist en drummer. Het opleidingsorkest van De Gildezonen opende met “Let it go” en “Games of Thrones” en “Happy”! Prachtig! Daarna brachten Valley Sound Big Band de nummers “New York” en “In The Mood”. Bekend bij haast iedereen.

Het A-orkest sloot met “Sa Musica” en “Shalom” voor de pauze af. Onder leiding van de muzikaalleider van het A-orkest Thomas Bruyns. Vanwege ziekte was Thomas Bruyns nu de plaatsvervangend dirigent. In de pauze werden twee jubilaressen van de Gildezonen gehuldig.

Tijdens de pauze speelde Vally Sound Big Ben “Every summer night”, “Stolen Moments” en “Closely dancing”. Tussendoor traden zanger Leonard Guit en enkele dansparen op. Na de pauze musiceerde het A-orkest “Ultimate 80’s partyhits”, “Feeling good” en “Chévere”. Daarna brachten het A-orkest en opleidingsorkest samen nog “Radar Love”, (prachtig) en “Sway”. Rond 16.30 uur was er gelegenheid voor nieuwjaarswensen, een hapje en drankje.

Tussendoor kon men genieten van de Valley Sound Big Band met de nummers “Mack the Knife”, “Fantasy” en “A Foggy day”. De presentatie was in handen van Koen Schoenmakers.

Het was wel bijzonder om het concert mee te mogen beleven in de Sint Josephkerk. Op zondag 29 maart 2015 van 11.30 uur tot 18.00 uur vindt in en rondom schouwburg De Kring, de culturele manifestatieplaats CUMA. Stichting ROOS organiseert de culturele happening sinds 1989. Roosendaalse verenigingen laten zich dan zien en horen. In één van de zalen van de schouwburg, Tongerlohuys en in één van de kramen in de foyer van de schouwburg. Het Roosendaals Symfonie Orkest, dichters, beeldhouwers, dansers en andere kunstenaars brengen een hommage aan de zes kernen binnen de gemeente Roosendaal:

Wouw, Moerstraten, Nispen, Heerle, Wouwse Plantage en Roosendaal. Ook De Gildezonen zullen zich laten zien en horen op die dag.

Hoofd van de muziekcommissie is Yvonne Croonen. Zij vertelde dat De Gildezonen met veertig leden tot de gemiddelde harmonieën behoord. Vorig jaar hebben de leden bewust gekozen om niet mee te gaan in de fusie tussen andere Roosendaalse harmonieën. Met ingang van 1 februari 2015 wordt Thomas Bruyns de nieuwe dirigent van de Gildezonen Hij volgt Maurice Verhoeven op die zes jaar dirigent was. Thomas Bruyns is docent Muziek op het Norbertus College te Roosendaal. Tevens is hij dirigent van Harmonie St. Cecilia uit Zegge en freelance trompettist. Levendige muziek waarvan ik houd en welke behouden moet blijven.

Informatie
 • Gepubliceerd:
  22 juni 2017
 • Auteur:
  Cees Sep
 • Periode:
  2010 - heden
 • Dit verhaal speelt zich af in:
  Roosendaal

Samen beleven we meer

Reacties op dit verhaal

Er zijn nog geen opmerkingen

Plaats zelf een reactie
over dit verhaal