Menu

Koninklijk Koor Sint Cecilia Essen

Het verhaal

Roosendaal-Essen, zondag 14 februari 2016

Zaterdagavond 13 februari 2016 om 20.00 uur en zondagmiddag 14 februari 2016 om 15.00 uur gaf het koor Sint Cecilia een concert in het Gildenhuys te Essen. Wij hadden gekozen voor de middagvoorstelling. Het was weer een volle bak voor het koninklijk koor. Beide voorstellingen waren uitverkocht, zo vertelde een koorlid. Verwend werden we dan ook op Valentijnsdag. Het weer was er ook naar, want het was koud met wind en regenbuien. Het concert was weer prachtig verzorgd en de muziekliefhebbers waren zeer enthousiast. Bovendien hing er ook volop sfeer.

Het Ceciliakoor is één van de oudste verenigingen uit Essen. Het is opgericht in 1827 en was bedoeld voor mannen en als kerkzangkoor genaamd Confrerie der Heilige Cecilia. Volgend jaar viert het koor zijn 190 jaar bestaan. Daarom zal 2 juli 2017 een bijzondere dag gaan worden. Tegenwoordig een gemengd koor met ca. vijftig leden afkomstig uit België en Nederland. Sinds 2004 onder de bekwame leiding van dirigent en professioneel pianist Bart van Casteren. Hij is dirigent van Neretva Ensemble in Berchem, Fanfare Sint Willibrordus in Merksplas en het Vlaams Symfonieorkest in Mortsel.

Een speciaal voor dit concert samengesteld combo begeleidde het koor. Het combo bestond uit: contrabas Sigrid Schuerweghs, gitaar Kris Doms, slagwerk Jan Luyten, viool Annick Sauvanaud onder de bekwame leiding van de eigen pianiste Els Schoof. Zij studeerde aan het conservatorium in Antwerpen, begeleidt kunsthumniora en geeft pianolessen. Ze speelde ook mee in grote musicalproducties van Studio 100 en Musichall. Samen met hen en het koor was er ruim voldoende kwaliteit om te zien en te horen.

Het programma deze middag met bekende melodieën uit musicals en filmmuziek als volgt: Mary Poppins, West Side Story, The Wizard of Oz , The Phantom of the opera, Frozen, Sister Act en muziek uit films zoals Schindler’s List. En zoals met veel verenigingen en koren werd ook hier ter afsluiting gevraagd om nieuwe leden. Ooit waren er in Essen veel koorzangers. Een jongerenkoor met meer dan honderd leden. Repetities worden gehouden op maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in het cafetaria De Bijster in Essen. “Kom gerust eens kijken en luisteren”, zo luidt de boodschap.

Informatie
 • Gepubliceerd:
  4 juli 2017
 • Auteur:
  Cees Sep
 • Periode:
  2010 - heden
 • Dit verhaal speelt zich af in:
  Vlaanderen
Koninklijk Koor Sint Cecilia Essen

Samen beleven we meer

Reacties op dit verhaal

Er zijn nog geen opmerkingen

Plaats zelf een reactie
over dit verhaal