Menu

Familiefietstocht BSC 2014

Het verhaal

Roosendaal, 2e Pinksterdag 9 juni 2014

Voor de 24e keer werd de 28 km lange familiefietstocht door de vriendenclub van voetbalvereniging B.S.C. gereden. Maandag Tweede Pinksterdag 9 juni 2014 vertrokken vijftig volwassenen en dertien junioren voor deze gezellige jaarlijkse en traditionele fietstocht.

Men hoefde niet per se lid te zijn van de vriendenclub B.S.C. om deel te nemen. Ina en Wil Leentjens hadden een mooie tocht uitgestippeld. En voor velen waren het bekende wegen en fietspaden. Doch er waren, zo hoorde ik, ook paadjes waar men niet gauw fietst.

En daarom moest de juiste routebeschrijving gevolgd worden en goed opgelet worden. Er zaten verscheidene doodlopende weggetjes in waar een opdracht gedaan moest worden. We kregen allemaal een routebeschrijving mee en een vragenlijst met zeventien vragen. De start was vanaf de B.S.C.-kantine aan sportpark De Vierhoeven. Van 11.00 uur tot 12.30 uur konden we inschrijven. Volwassenen betaalden €3,50 p.p. en kinderen €2,50 inclusief een consumptiebon, een worstenbroodje, potlood of balpen. Dat kon toch niet beter! Geadviseerd werd ook om drinken mee te nemen voor onderweg, vanwege de te verwachtte hitte. Ja, de organisatoren hadden overal aan gedacht. Het begon al met een doe-vraag. Na het inschrijven moesten we op de sjoelbak proberen om een zo hoog mogelijk cijfer te gooien. Dat cijfer telde alvast mee voor het totaal aantal te behalen punten aan het eind van de tocht.

De route die we konden rijden startte vanaf, zoals ieder jaar overigens, de B.S.C.-kantine. “De kantine uit en dan bij de poort meteen rechtsaf”, net als altijd! Deze keer ging het via het fietspad aan de Willem Dreesweg meteen links het fietspad aan de Antwerpseweg op tot het eind, met even een slagje naar links en een stuk Nispenseweg. Daarna meteen rechts de Vierhoevenstraat in. En bij het huis van Piet Hendriks (de winnaar van de rikmarathon 2014) in de Vierhoevenstraat, moest geraden worden welke sport daar op ‘hoog niveau’ afgebeeld werd. Dat was de wielersport fietsen. Dan naar het Dreefje langs de ijsboerderij Gerda Hoeve waar natuurlijk een ijsje werd gegeten. Bij de ijsboerderij moesten we rechtdoor, alhoewel daar een bord stond “doodlopend”. Het bleek toch met de fiets te kunnen. Halverwege het pad gingen we rechtsaf en kwamen in de Grensstraat terecht richting Horendonk met mooie fietspaadjes. En dan blijkt dat Horendonk toch nog groot is. We passeerden ook het fietscrossbaantje van profveldrijder Zdenek Stybar die in Essen woont. Daar werd door de junioren meteen maar leuk gebruik van gemaakt. De controleplaats was bij het café De Arabieren op Horendonk. Daar konden we onze consumptiebon gebruiken en wat uitrusten en tevens onze antwoordenlijst bijwerken.

Buiten op het terras was het heerlijk zitten in de zon. Terwijl om ons heen een donker, zwarte lucht te zien was. Niet wetende dat het noodweer, regen, hagel en rukwinden, op dat moment elders voor vernieling en overlast zorgde o.a. in Antwerpen en Steenbergen.

Vervolgens richting Essen, Magerbeek, Hofstraat, Hollands Diepstraat, Nigtestraat naar Nispen en landbouwsluis zo weer richting de kantine op De Vierhoeven.

Een paar spatjes regen was alles wat we op onze route kregen. Maar we zijn wel door het oog van een naald gekropen. Wat hebben wij geluk gehad! Dat bleek later toen we in de kantine aankwamen rond 15.30 uur. Enkele kilometers van ons vandaan sloeg het noodweer vreselijk toe. Later hoorden we dat er mensen waren die wilden meerijden maar het weer niet vertrouwden en van deelname af zagen, jammer genoeg.

De organisatoren gingen rond 16.30 uur de ingeleverde formulieren controleren. Waarna rond 17.00 uur de winnaars bekend werden gemaakt en de prijzen werden uitgereikt. Bij de volwassenen werd no.1 Bas Raaymakers, no.2 Frank van Gent en no.3 Albert Mol. En bij de junioren werd no.1 Mick van Gent, no.2 Maureen Raaymakers en no.3 Tomas van de Maagdeberg. De jongens konden een bal uitkiezen als prijs. En dan maar meteen gaan voetballen natuurlijk. Hoe kan het ook anders!

Vorig jaar, op Tweede Pinksterdag 20 mei 2013, werd de 23e familie fietspuzzeltocht gewonnen door Anny van Hoof. Bij de junioren was Manon Bastiaanse de winnaar. Er namen toen acht volwassenen en zeven junioren deel. Dat lage aantal deelnemers lag aan de onbetrouwbare weersomstandigheden. Later viel het allemaal wel mee, maar drukte toch jammerlijk genoeg het aantal deelnemers. De tocht (ook weer zo’n 28 km) die toen gereden werd, voerde van Zegge, Bosschenhoofd, Rucphen naar het eindpunt Roosendaal, de B.S.C.-kantine op sportpark De Vierhoeven.

Volgend jaar gaat er een feest van gemaakt worden, want dan wordt de tocht voor de 25e keer gereden. En dat mag niet zomaar ‘gewoon’ gevonden worden!

29 jaar geleden werd de Vriendenclub van voetbalvereniging B.S.C. opgericht. De Vriendenclub telt momenteel 115 leden. Iedere tweede donderdagavond van de maand kan men komen rikken in de B.S.C.-kantine. Zo’n 32 kaarters spelen dan om een zo hoog mogelijk aantal punten te behalen met daaraan natuurlijk een prijs verbonden. Let wel, gezelligheid staat altijd voorop! Iedereen die het spelletje kent en wil spelen is van harte welkom.

En dan een loterij, ‘om de kas te spekken’! Met mooie prijzen, alom geroemd door ervaren kaarters. Met de verkregen gelden uit deze activiteiten worden projecten ondersteund binnen de voetbalvereniging. Gerealiseerde projecten zijn o.a. aanschaf van nieuwe netten en ballen, grote en kleine verplaatsbare goals, meubilair, lamellen, geluidsinstallatie, tegelvloer zijzaaltje, nieuw dak, toiletten, aanschaf van een nieuwe vaatwasmachine en cv-ketel voor de kantine, aanleg van twee jeu de boules-banen waarvan goed gebruik gemaakt wordt en bovendien een donatie voor het verbouwen en vernieuwen van de prachtige, functionele keuken.

Wanneer B.S.C. op zondag thuis speelt, worden er lootjes verkocht en voetbalpoulekaartjes door enkele leden van de Vriendenclub. Bovendien heeft men gratis toegang om een thuiswedstrijd te bezoeken.

Ook de jaarlijkse familiemosselavond mag niet vergeten worden in november. Niet alleen voor leden, maar ook de aanhang mag deze gezellige avond mee beleven. Men kan er volop mosselen eten of varkenshaas met friet. En bovendien is het nog heel gezellig ook.

Het nieuwe jaar werd traditioneel ingezet met de rikmarathon. Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar werd er gerikt in een bomvolle B.S.C.-kantine. Van ‘s ochtends 10.00 uur tot 16.00 uur werd er gekaart. Onderwijl een ruime pauze om ‘bij te praten’ en wat te eten en te drinken uiteraard. Rond 17.00 uur werd de winnaar naar voren geroepen die de wisselbeker een jaar lang mee naar huis mag nemen. Dit jaar (2014) werd dhr. Piet Hendrikx winnaar van de Rikmarathon. Tevens is het een mooie gelegenheid om op deze dag Nieuwjaarswensen en -groeten uit te wisselen met elkaar.

Tot slot, R.K.S.V. B.S.C. krijgt 171 stemmen bij de Rabobank Clubkas Campagne sponsorgeld bij elkaar. B.S.C.-stemmers maakten vooral gebruik van Facebook en Twitter. En een blij gezicht bij de voorzitter Peter Raijmaekers bij de bekendmaking in een volle Sint Jan. In totaal werd €80.000,= verdeeld over 149 clubs. Elke stem bracht toch mooi € 4,13 op.

Informatie
 • Gepubliceerd:
  22 juni 2017
 • Auteur:
  Cees Sep
 • Periode:
  2010 - heden
 • Trefwoorden:
  Sport
 • Dit verhaal speelt zich af in:
  Roosendaal

Samen beleven we meer

Reacties op dit verhaal

Er zijn nog geen opmerkingen

Plaats zelf een reactie
over dit verhaal