Menu

Enthousiast zingen in een koor

Het verhaal

Mijn echtgenote Marianne en ikzelf zijn met veel enthousiasme lid geworden van een zangvereniging, Akkoord. Na een bezoek aan de ‘bonte avond’ die het koor organiseerde in Erato op de Kade, waren wij verkocht. De kwaliteit en de passie van deze vereniging spraken ons aan. Toen na afloop van alle optredens bleek dat het ook nog eens erg gezellig was, waren we helemaal overtuigd.

Al deze ingrediënten en het tekort aan mannenstemmen heeft ons doen besluiten om bij Akkoord aan de slag te gaan. Elke donderdagavond is er een repetitie, maar al snel bleek dat er ook enige thuisstudie vereist is, om de nummers ‘erin te krijgen’. Daar zijn we dus ook snel mee gestart.

Op een dag zaten we te oefenen met alle muziekbladen om ons heen. Ook op YouTube vonden we de nummers die we moesten instuderen. We zaten vrolijk mee te zingen. Op een gegeven moment schuift onze chocoladebruine labrador aan en gaat met hoge tonen mee zitten janken… ook die vond het wel gezellig en ‘zong’ lekker met ons mee. Dat was natuurlijk lachen geblazen en wellicht is een nieuwe mascotte voor Akkoord gevonden? Voor de goede orde nog even: er zijn meer mannen bijzonder welkom bij Akkoord. Er is zoals bij vele koren een tekort aan tenoren en bassen. Kijk dus even op onze website, www.akkoord.com. Misschien tot binnenkort.

Foto: Optreden van zangkoor Akkoord in de Sint-Janskerk, 1998, collectie West-Brabants Archief.

Informatie
 • Gepubliceerd:
  26 juni 2017
 • Auteur:
  Ron van Wijngaarden
 • Periode:
  2000 - 2009
 • Dit verhaal speelt zich af in:
  Roosendaal
Enthousiast zingen in een koor

Samen beleven we meer

Reacties op dit verhaal

Er zijn nog geen opmerkingen

Plaats zelf een reactie
over dit verhaal