Menu

Dag van de Romantiek

Het verhaal

Roosendaal, juli 2015

Op zaterdag 4 juli 2015 opende wethouder van Cultuur Hans Verbraak het evenement van Muziekvereniging Roosendaal op het Tongerloplein. Het mooie Tongerloplein in het hart van de stad. De naam werd ooit herinnerd aan de aanwezigheid van de Witte Paters, Norbertijnen van Averbode en Tongerlo in onze stad. Het weer hielp echter die dag niet zo goed mee. De zon brandde fel en het was bloedheet. Ondanks de hitte, overdag 34 graden Celsius, probeerden muziekgezelschappen er toch rond 12.00 uur aan te beginnen. Onder toezicht van Stichting Klein Podium eerst in de Tongerlotuin. Maar ook daar was het te warm vanwege smog en hitte. Eveneens in het theatercafé van schouwburg De Kring, waar men naar toe verhuisde, was het niet te doen. Een mengeling van romantische muziek tot 15.30 uur. Klassiek, musical en jazz brachten echter vanwege de hitte niet de juist bedoelde stemming. Er was gewoon te weinig belangstelling. Begrijpelijk. Organisator Erik Stevens van Stichting Klein Podium vond het ook geen weer voor een concert, maar zette toch door. Goed gedaan! Muziek maken, daar ging het toch om!

Het Roosendaals Salonorkest opende ‘De dag van de Romantiek’ met “Plaisir d’Amour”. Muzikale solisten en enkele dansers en dansgroepen ontbraken natuurlijk niet. Dichteres Cuny Suselbeek las voor uit eigen werk. De talentvolle middelbare scholieren Simone Arnold op piano en Rumon Hagenaars op trompet vormden één van de hoogtepunten. Vervolgens het optreden van het saxofoonsextet. Het sextet bestaat uit leden van Muziekvereniging Roosendaal.

Daarna begon men door de verschillende orkesten van Muziekvereniging Roosendaal aan een muzikale vakantiereis. De vakantiestemming kwam er goed in te zitten. Langzaam maar zeker begon het tegen de avond toch druk te worden op het Tongerloplein.

De avond bracht de sfeer met zich mee voor het evenement en gelukkig voor de organisatie natuurlijk. Rond 16.00 uur begon op het Tongerloplein een optreden van het Kidsorkest van Muziekvereniging Roosendaal o.l.v. Marjolein Roovers. Onder haar leiding gaan kinderen kennismaken met instrumenten en muziek maken. De jeugd moet het immers gaan doen, “Muziek in Roosendaal”!

En dan het optreden van het zaterdagorkest o.l.v. Luc van Gaans, met als gast-dj Tim Klaassen. Een relaxte strandvakantie. Een concert in hoorspelvorm werd prachtig uitgevoerd met Luc van Gaans, Silke Bruijns, Judith Siegel en dj Tim.Om 17.30 uur werd het middagprogramma afgesloten. Het maandagorkest o.l.v. Rob Sloekers bracht om 20.00 uur een licht klassiek programma.

Flashing Winds opende het avondconcert. Met een prominente rol voor pianist en componist Co Vergouwen en sopraan Franka van Dommelen. Het door hen gecomponeerde Nascondino werd met veel enthousiasme gewaardeerd. Franka zong enkele klassieke nummers zoals: O Mia Babbino Caro en Summertime. De romantische compositie “Sempre Libera”, prachtig ! Haar eerste album Riflesso is sinds begin 2014 verkrijgbaar.

Daarna, om 21.00 uur, ging het woensdagorkest o.l.v. Wendy Bellens een muzikale rondreis maken door Europa. Na de March of the Belgian Paratroopers, Ierse, Amerikaanse, Spaanse nummers zoals Cielo Andaluz’ Pasodoble deden dansparen van De Bra Dance Masters succesvol hun best op de dansvloer van het Tongerloplein.

“Muziekvereniging Roosendaal kan weer terug zien op een geslaagd evenement ondanks de extreme weersomstandigheden”, zo vertelt voorzitter Merijn Backx! We zien weer uit naar het volgend ‘t Pleinconcert in het jaar 2016.

Informatie
 • Gepubliceerd:
  21 juni 2017
 • Auteur:
  Cees Sep
 • Periode:
  2010 - heden
 • Dit verhaal speelt zich af in:
  Roosendaal

Samen beleven we meer

Reacties op dit verhaal

Er zijn nog geen opmerkingen

Plaats zelf een reactie
over dit verhaal