Menu

Blommenkinders 2014

Het verhaal

Roosendaal, 27 juli 2014

Het is zondag 27 juli 2014, prachtig weer, volop zon. Op het Vrouwenhof vond de achtste editie plaats van het Blommenkindersfestival. Het muziekevenement waarbij men even terug in de tijd gaat, namelijk het hippie- en flowerpowertijdperk. Hippies waren de makers van de flowerpowerbeweging in de jaren ’60 en ’70. Zij verzetten zich tegen de kapitalistische en materialistische maatschappij. Door o.a. te leven in commune en streven naar spontaniteit en plezier maken. De hippies verlangden in eigen stijl naar een andere samenleving en maatschappij. Iemand die vanaf het eerste uur deel uitmaakt van de hippiegeneratie is Armand. Wel bekend als protestzanger en de Nederlandse Bob Dylan genoemd. Kleurrijk geklede Blommenkinderen en hun kinderen wanen zich deze middag op het Vrouwenhof terug in de jaren ’60 en ’70. Ook bedoeld voor kijkers en luisteraars natuurlijk. Meedoen, dansen en luisteren naar muziek uit die tijd, nostalgie ten top. “One day of peace and music, peace! Peace!” Tja!

In 2007 begon dit evenement voor vijftigplussers en ouder. Het groeide uit tot een groot evenement. Vandaag genoten weer meer dan zesduizend bezoekers van mooie muziek gebracht door topmuzikanten en tevens gelukkig van het mooie weer. Op drie podiums traden vanaf 14.00 uur diverse bekende artiesten op met muziek uit de jaren ’60 en ’70. In het Rosarium werden de kinderen van de Blommenkinderen bezig gehouden met diverse spelletjes en activiteiten. Ook was er weer een festivalmarkt en veel bekijks voor de prachtige uitgedoste kleurrijke Kever Volkswagenbusjes en Citroëns. Ook in velerlei bonte kleurenpracht de Blommenkinderen, heel apart! Eefke Boelhouwers van Omroep Brabant presenteerde dit jaar “Blommenkinders”.

Het programma vanaf 14.00 uur op het Festivalplein en openluchttheater was als volgt:

14.00 tot 15.00 uur Foul Play. Momenteel bestaat de band negen leden. Ze spelen muziek van Stevie Wonder, James Brown, De Dijk, Sam & Dave, Otis Redding en Joe Cocker etc.
15.15 tot 16.15 uur The Night Witches. Vier Belgische jonge vrouwen. Een all-female Black Sabbath tributeband. Uniek! Spectaculair!
16.30 tot 17.45 uur Nederlands bekendste, tot de besten behorende gitarist van de wereld, Jan Akkerman met zijn blanke Gretsch en Bert Heerink (zang), in een vijfmansformatie My Brainbox. Maakte muziek met André Hazes, Z.Z. en de Maskers, Kaz Lux, Herman Brood, Alan Price, Paco de Lucia en The Cats etc. Liedjes: Down Man, Dark Rose, Womans Gone, Summertime, Sea of Delight etc.
18.00 tot 19.00 uur Farstreet. Een Roosendaalse formatie met Jasper Verstraaten (zang en gitaar), Ad Prinsen (basgitaar) en Antonie Buurman (drums). Muziek van o.a. Jimmy Hendrix en Gary Moore. Met een prachtig optreden van Jasper ‘Farstreet’ Verstraaten. Hij behoort momenteel tot de beste gitaristen van Nederland. Geweldig!
19.15 tot 20.15 uur IC/IT een tributeband. Een explosieve vijfmansband met een geweldig repertoire. Met Angus Young en Brian Johnson look- en soundalikes. Regelmatig te zien op de televisie in België. Bestaan ook meer dan veertig jaar!
20.30 tot 21.45 uur Focus. Nederlandse Progrockband. Met Thijs van Leer (dwarsfluit) en Pierre van der Linden. Zij geven concerten in België, Chili, Argentinië, Engeland en in Roosendaal! Muziek van Klassiek tot Rock en Jazz. Teveel om op te noemen. Gewoon gaan luisteren! Bestaat 45 jaar.
22.00 tot 23.00 uur Massada. Latijns-Amerikaanse ritmische muziek. Onder leiding van oprichter en frontman Johnny Manutu. Enkele hits van deze band zijn o.a. Latin Dance , Arumbai en het mooie Sajang E. In 1980 stond de band met Sajang E in de Top 100 op nummer acht genoteerd. “Molukkers zingen, het zit gewoon in de genen”, zegt Johnny Manutu. Molukkers zijn en waren belangrijk voor de popmuziek. Zij mochten het festival afsluiten rond 23.00 uur.
En in het openluchttheater trad van 14.30 uur tot 15.30 uur Joop Visser op met Jessica van Noord. Een succesvol duo. Zij zongen geestige, scherpzinnige en mooie liefdesliedjes.
Van 16.00 tot 17.00 uur, hoe kan het ook anders natuurlijk Dimitri van Toren. Troubadour is still going strong! Met klassiekers uit de jaren ’70 zoals: Hè kom aan, Een lied voor kinderen. Hij weet het nog steeds met veel gevoel en ervaring over te brengen.
Van 17.30 tot 18.30 uur Ralph de Jong. Het grootste bluestalent van Nederland. Speelde solo en met Crazy Hearts. Klassiekers van Elmore James. Ralph speelt met drive en overtuiging.
Van 19.00 tot 20.00 uur Jan de Bruijn (zanger, gitarist en kunstenaar). Zong in 2012 met Kaz Lux. Dit jaar met Kathleen Vandenhoudt, “friends since many years”. Beiden maakten deel uit van de legendarische Blue Angels.

Mede dankzij het goede weer waren er weer duizenden bezoekers. Toch begon het rond 19.00 uur even zachtjes te regenen. Maar gelukkig niet voor lange duur. Zo kon het mooie feest tot een goed einde gebracht worden. Om 23.00 uur sloot Massada het festival daverend af.

De andere dag! Het is 28 juli 2014, maandagochtend 8.00 uur! De regen komt met bakken uit de lucht vallen. Wat hebben de Blommenkinders geluk gehad gisteren! De weelderig groene grasmat op het Vrouwenhof is sinds gisterenmiddag veranderd in een plastic veld met allerlei ander afval. Op een paar bontgekleurde auto’s en campers van Blommenkinders, die de nacht daar hebben doorgebracht, ligt het Vrouwenhof er stil en verlaten bij! De mensen van de gemeente kunnen weer aan de slag om de velden van het Vrouwenhof toonbaar te maken. “Blommenkinders, tot volgend jaar!”

Informatie
 • Gepubliceerd:
  21 juni 2017
 • Auteur:
  Cees Sep
 • Periode:
  2010 - heden
 • Dit verhaal speelt zich af in:
  Roosendaal

Samen beleven we meer

Reacties op dit verhaal

Er zijn nog geen opmerkingen

Plaats zelf een reactie
over dit verhaal