Menu

Beachvolleybaltoernooi 2015

Het verhaal

Vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2015 was de Markt een grote zandbak. Het weer werkte gelukkig mee: volop zon, weinig wind en temperatuur gemiddeld 24 graden Celsius. In de nacht van zaterdag op zondag brak hevig onweer los en leek het er niet goed uit te gaan zien. Doch zondagochtend rond 9.00 uur liet de zon zich weer zien. Tot het einde van de dag bleef het droog en zonnig. Het begon rond 21.00 uur onophoudelijk te weerlichten, echter de regen bleef uit. Wat een geluk voor dit mooie weekend en buitengebeuren. De terrassen waren iedere dag gelukkig goed bezet, wat belangrijk is voor de horeca.

Vanaf de monding van de Oosterschelde werd 400 kuub zand aangevoerd. De bak waarin het zand wordt gestort, is 50 meter lang en 15 meter breed met een dikte laag van 60 cm. Er waren drie speelvelden van 16 meter lang en 8 meter breed.

Al 25 jaar lang wordt door de Stichting Beach Event Roosendaal het beachvolleybaltoernooi georganiseerd. Er wordt goed reclame gemaakt voor dit evenement, dat landelijk gezien een goede naam heeft. Dit jaar werd geopend met een speciaal feest ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Stichting Beach Event Roosendaal. Drie dagen lang in het weekend, nu in augustus, en met volop ambiance en sportiviteit werd er beachvolleybal gespeeld in het losse zand. Alle dagen was er veel belangstelling voor de sporters en met het bijbehorende amusement. Beachvolleybal is heel wat vermoeiender dan zaalvolleybal, weet ik wel.

*Vrijdag 28 augustus begonnen 150 scholieren van middelbare scholen aan het toernooi. Er waren twaalf teams die mee deden aan deze zware sport in het losse zand. Prijzen werden beschikbaar gesteld door Sieben, Indoor Skydive Roosendaal en Skidôme. Ondertussen zorgde DJ Bram Mies voor muziek. En voor verkoeling werd er voor drinken en ijs gezorgd met dit dorstige weer. Winnaar bij Like Moving 2 Beachvolley Edition werd Bosbulquerz. Op no.2 Lamaarwaaien en nr.3 The Four Tops. Internationaal topbeachvolleybal speler Michiel van Dorsten gaf clinics tussen de wedstrijden door. Hij speelt in de World League en zaterdag nam hij ook deel aan het toernooi. ‘s Avonds werden de bedrijventoernooien gespeeld. DRV Accountans en Adviseurs kwamen als winnaar in poule 1 naar voren. In poule 2 won het team van Chagall.

Meike van Wezel, bestuurslid van Beach Event Roosendaal, vindt het leuk dat jongeren de beachvolleybalsport gaan beoefenen. Door het Like Moving 2 Beachvolley Edition wordt volleybal onder de aandacht van de jeugd gebracht met deze sport. Met de smashmachine kon men zich bewijzen wie het hardst kon smashen. Het was leuk om te zien hoe de jeugd daarmee bezig was en elkaar uitdaagde.

*Zaterdag 29 augustus werden de landelijke volleybaltoernooien door dames en heren gespeeld voor kampioenschappen. Vanaf 10.00 uur tot 23.00 uur. Het ging hier om de West-Brabant Cup.

*Zondag 30 augustus werden de finales gespeeld. Toppers uit de eerste klasse deden hier in

Roosendaal hun best. Van 10.00 uur tot 15.00 uur vervolg van beachvolley en West-Brabant Cup. En dan om 15.00 uur tot 18.00 uur de halve finales. De heren finale ging tussen Wessel de Beer, Rick Hoogerbrug en Tim Nieuwkamer tegen Joost Talboom, Geert-Jan en Piet Hein Peeters. Laatst genoemden wonnen de finale en daarmee de West-Brabant Cup. In de finale kwam het damesteam van JENT.nl, Valerie Ippel, Denise van Rietschoten tegen het tweetal van het Hooihuys met Maureen Weermakers en Mikkie Aarts. JENT.nl won in twee sets de finale.

Bij de heren speelden het team van de De Smalle Pijp, Kees Spil en Michiel van Dorsten tegen het team van de Raatskelder, de broers Marijn en Thomas Meijboom. Kees Spil is een professioneel volleybalspeler en was vorig jaar winnaar. Michiel van Dorsten speelde twee WK’s met het nationaal beachvolleybalteam en is ook een professional. Het sterke team van De Smalle Pijp won hier in twee sets de finale.

Voorzitter Dider Bruijnincx van de Stichting Beach Volleybal Roosendaal zegt, dat het merendeel van de ruim twintig teams aangeeft om volgend jaar weer acte de presence te geven. De organisatie en ca. vijftig vrijwilligers kunnen tevreden terug zien op een mooi toernooi en op naar volgend jaar. Dan wordt het Beach Event in het weekend van 23 juli gehouden.

Informatie
 • Gepubliceerd:
  21 juni 2017
 • Auteur:
  Cees Sep
 • Periode:
  2010 - heden
 • Dit verhaal speelt zich af in:
  Roosendaal

Samen beleven we meer

Reacties op dit verhaal

Er zijn nog geen opmerkingen

Plaats zelf een reactie
over dit verhaal