Menu

Groep 5/6: kunstwandeling

Wie kent het beeld van de Tullepetaon? Of van de Polar Bear? Je bent er vast wel voorbij gelopen of langs gefietst! Tijdens deze wandeling leer je de betekenis van een aantal kunstwerken beter kennen. Want achter elk kunstwerk steekt een bijzonder verhaal. Het vertelt je meer over de geschiedenis en de omgeving van Roosendaal.

Leerlingen wandelen met een route door het centrum van Roosendaal. Met een werkboekje en onder begeleiding van hun eigen leerkracht. Het boekje staat bomvol met opdrachten èn een kunstbingo. Leerlingen ontdekken door te kijken. Ze ontdekken meer over het ambacht, het materiaal, de vorm en de betekenis van acht kunstwerken.

Doel:

Het doel is om leerlingen uit Roosendaal kennis te laten maken met verschillende kunstwerken in de stad. Door ze iets te leren over het maakproces en het verhaal achter de beelden (context) ontstaat er een verbinding tussen de leerlingen en de beelden en daarmee met hun leefomgeving en hun stad.

Dit zorgt voor meer verbondenheid met hun woonplaats en hun rol daarin.

Competenties:

  • Onderzoekend en reflecterend vermogen

Kerndoelen:

56: Cultureel erfgoed

Duur: 1,5 tot 2 uur
Locatie: Start en einde bij het Tongerlohuys: wandeling door het centrum op eigen gelegenheid, onder begeleiding van de leerkracht.
Lesmateriaal: Het werkboekje wordt bij de ontvangst in het museum uitgereikt.
Prijs: €50,00 per groep

Wil je een les boeken of meer informatie? Mail naar educatie@tongerlohuys.nl