Menu

Club Zien: VMBO

Over het algemeen gaan VMBO-leerlingen niet vaak of graag naar een museum. Ze mogen meestal niet veel doen, moeten lang luisteren of de kunst spreekt niet aan. Bij Club Zien draaien we het om: leerlingen kiezen zelf uit welke opdrachten ze maken en bij welke werken of objecten ze deze opdrachten maken. Ook kiezen ze zelf of ze liever aan de slag gaan met kijk-, denk-, doe- of tekenopdrachten. Er zijn twee trajecten ontwikkeld, zodat de onderbouw en bovenbouw een programma volgt dat helemaal op ze is afgestemd.

Door het maken van verschillende kijk- en luisteropdrachten bekijken leerlingen de werken of objecten in het museum vanuit verschillende perspectieven. De thema’s van de opdrachtkaarten sluiten bovendien aan bij de verschillende kunstdisciplines van het kunstvak CKV: beeldende kunst, theater, erfgoed, fotografie, film, muziek en design.

Het museumbezoek is trouwens geldig als 1 van de 4 culturele en kunstzinnige activiteiten. Daarnaast resulteert deze activiteit in de productie en presentatie van eigen werk. Tenslotte is de reflectie en verslaglegging van de culturele activiteit ingebouwd in het programma. Dit kan gebruikt worden voor het kunstdossier en scheelt de leerlingen huiswerk!

Wil je meer weten of kijken of het iets voor jouw leerlingen is? Stuur dan een mailtje naar info@tongerlohuys.nl