T T

Nu te zien en te doen

Aan de hand van vijf verhaallijnen beleeft u in het Tongerlohuys het Verhaal van Roosendaal. Vijf iconen nemen u mee door de geschiedenis van stad en streek én door onze collectie. Naast de vaste tentoonstelling kunt u in het Tongerlohuys ook altijd genieten van een wisseltentoonstelling en worden er diverse activiteiten georganiseerd. We hopen u snel te mogen verwelkomen!

Filmcollege 'Nomadland'

Filmcollege 'Nomadland'

28 oktober

In het kader van de Maand van de Geschiedenis nodigde het Tongerlohuys studenten van de filmacademie in Brussel uit om hun favoriete historische film te tonen en in te leiden in C-Cinema in Roosendaal. Hun keuze viel op de film Nomadland.   

> Lees meer
Bram Visser: 50 jaar portret fotografie

Bram Visser: 50 jaar portret fotografie

5 t/m 28 november 2021

Fotograaf Bram Visser (Roosendaal, 1946) opende 50 jaar geleden zijn zaak in de Raadhuisstraat. In al die jaren heeft hij, bijgestaan door zijn vrouw Marijke Visser-Maas, duizenden mensen gefotografeerd. Je ziet zijn werk in de expositie Bram Visser: 50 jaar portret fotografie. 

> Lees meer
Miet

Miet

15 september t/m 28 november 2021

Met haar klankkasten tourt Miet door de provincie Noord-Brabant. In het najaar kan iedereen deze levensgrote Brabantse klankkast bezoeken in het Tongerlohuys. 

> Lees meer
Het jaar van Sint Jozef

Het jaar van Sint Jozef

10 oktober t/m 8 december 2021

Paus Franciscus riep 2021 uit tot het jaar van Sint Jozef. Omdat Sint Jozef patroonheilige is van de Roosendaalse St. Josephkerk geeft Spirt Roosendaal ruim aandacht aan deze heilige. 

> Lees meer
Terrain Inconnu

Terrain Inconnu

18 september t/m 28 oktober 2021

Zes hedendaagse kunstenaars creërden een bijzondere dialoog  met werken van de in 2012 overleden vriend en kunstenaar Ger de Greef in het Tongerlohuys. 

> Lees meer
Mag ik deze dans?

Mag ik deze dans?

9 december 2021 t/m 15 maart 2022

De afgelopen vijf jaar onderzocht fotografe en documentairemaakster Marieke de Bra de liefde, beginnende in de dansschool van haar ouders: Dancemaster De Bra.

> Lees meer