Menu
24 juni 2024

Na vier maanden eindigt de rijkdom in het Tongerlohuys

Eind februari werd de expositie “Wat een Rijkdom!” feestelijk geopend. Sindsdien hebben meer dan 1000 bezoekers genoten van de kleurrijke kunstwerken van de kunstenaars van S&L Zorg. Op vrijdag 21 juni was het dan zover: de expositie werd voor de laatste keer bezocht door de kunstenaars, vrienden, familie, bestuursleden en collega’s.

De afgelopen maanden heeft de expositie iedere bezoeker positief verrast. Iedereen vertrok met een goed gevoel en had genoten van de kleuren en persoonlijke werken. Veel groepen hebben genoten van een unieke rondleiding, die telkens werd gegeven door een collega van het Tongerlohuys en een collega van S&L Zorg. Zij brachten de kunstwerken en verhalen nóg meer tot leven en genoten ook zelf elke keer van deze samenwerking.

Het woord dat de expositie het best kan omschrijven? Trots. De kunstenaars zijn ontzettend trots dat hún werken in een museum hebben gehangen. Maar vooral hun begeleiders, vrienden en familieleden zijn trots op hun kunstenaar. En die trots was ook de afgelopen maanden voelbaar in het museum.

Deze expositie laat een goed gevoel achter bij iedereen. Gelukkig hoeven het Tongerlohuys en S&L Zorg niet tot de verre toekomst te wachten om weer een mooie samenwerking aan te gaan. De plannen voor de Sint Jan worden achter de schermen verder uitgewerkt en steeds concreter. En één ding is zeker: het Tongerlohuys en S&L Zorg vinden elkaar daar weer samen!