Menu

Woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 mei van 14:00-16:00

Activiteit: vlaggen versieren

De activiteit

Het is bijna tijd voor de Meivakantie en Bevrijdingsdag komt dichterbij. Op woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 mei is het museum zoals altijd geopend van 13:30 tot 17:00. Maar je kan je ook aanmelden om vlaggen te maken tussen 14.00 en 16.00! Het Tongerlohuys hangt daarna, ter ere van 5 mei, alle gemaakte vlaggen in de tent van de Tongerlotuin.

Voor wie
De expositie “Wat een Rijkdom!” is ontzettend kleurrijk en inspirerend. We willen iedereen de kans geven om met die inspiratie aan de slag te gaan. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent en of je wel of niet creatief bent. Als je nieuwsgierig bent en een vlag (of meer vlaggen) voor de vlaggenlijn wilt maken, meld je dan aan. We hebben elke middag plek voor 12 deelnemers.

Wat gaan we doen?
Wij zorgen tegen een kleine vergoeding voor materialen, begeleiding, inspiratie en natuurlijk een kopje koffie of thee. We beginnen om 14.00 en je mag tot 16.00 aan één vlag werken of verschillende vlaggen maken. Maak bijvoorbeeld een vlag van stof, ga borduren of aan de slag met gekleurd papier, verf, stiften en stempels. Wil je advies of tips? Vraag het dan aan één van de begeleiders. Misschien kan je zelfs advies vragen van een kunstenaar van S&L Zorg die kunst voor de expositie ‘Wat een Rijkdom!’ heeft gemaakt! Elke middag zijn er begeleiders en kunstenaars van S&L Zorg aanwezig.

Wat doet het Tongerlohuys met de gemaakte vlaggen?
Aan het eind van elke middag bevestigen we de vlaggen aan een vlaggenlijn. Op zondag 5 mei is het Bevrijdingsdag. Ter ere van die dag hangen we de gevulde vlaggenlijnen op in de grote tent van de Tongerlotuin. Daar blijven ze de hele zomer feestelijk hangen, ook tijdens alle voorstellingen die de zomer plaatsvinden in de tent.

Waar: het Tongerlohuys
Wanneer: 1, 2 en 3 mei
Hoe laat: 14.00-16.00
Kosten: 5 euro per persoon (per PIN te voldoen aan de kassa) bovenop een geldig toegangsbewijs.
Kinderen onder de 18, studenten en bezitters van een museumjaarkaart hebben gratis toegang en betalen dus alleen 5 euro voor de activiteit

Let op: er is per dag plek voor maximaal 12 deelnemers.

Wil je textiel bijdragen?
We vullen onze (kleurrijke) voorraad stoffen graag aan voor deze activiteit. Heb je (stukjes) stof over die je wilt doneren? Graag! Je hoeft geen deelnemer te zijn om te doneren. Stuur een mailtje naar Laura.

Informatie
  • Datum:
    1 mei 2024
  • Tot en met:
    3 mei 2024
Activiteit: vlaggen versieren