Menu

Donderdag 12 september in Kalsdonk

Sterke Verhalen

De activiteit

In het project Sterke Verhalen komen feiten, fantasie en historie samen. In een museale setting delen vertellers bijzondere verhalen van enkele historische figuren uit Roosendaal. Laat je meevoeren in deze rijke geschiedenis met een vleugje drama en humor. Onze gepassioneerde vertellers prikkelen de zintuigen, gaan de interactie aan en brengen de verhalen tot leven. Kijk, leer en verwonder je over bijzondere museumstukken en hun achtergronden.

Sterke Verhalen is een samenwerking tussen het Tongerlohuys en Bibliotheek West-Brabant. Dit project maakt het vooral voor actieve senioren en kwetsbare groepen mogelijk om op een zintuiglijke en uitdagende manier samen de collecties van het museum en de bibliotheek te ontdekken. Sterke Verhalen sluiten aan op de belevingswereld van ouderen en is een feest der herkenning. Het brengt herinneringen tot leven en roept associaties op naar vroegere tijden.

Vertellers gaan naar verschillende locaties en nemen de beleving van bibliotheek en museum, bijzondere objecten en verhalen mee. Daarna onderzoeken en bespreken de vertellers samen met de deelnemers de museale objecten en ontstaan er nieuwe verhalen. Onder het genot van een kopje thee of koffie wordt de sessie afgesloten en worden deelnemers gevraagd hun ervaringen te delen.

Wanneer
Donderdag 12 september van 10.00 tot 12:30

Waar
Wijkcentrum Kalsdonk

Kom je ook genieten van bijzondere vertelsessies en een goed gesprek met de vertellers van Sterke Verhalen?

Informatie
  • Datum:
    12 september 2024
Sterke Verhalen