Menu

Van 13 juli tot en met 5 januari te zien in het museum

Ons Rosendale – Kunstenaars in Roosendaal 1850-1950

De activiteit

Roosendalers maken al sinds jaar en dag diverse soorten kunst, van schilderijen en textiel tot foto’s en mutsen. Kunst is niet alleen mooi om naar te kijken, het vertelt ons ook veel over het verleden. Over hoe de wereld er vroeger uit zag en wat mensen mooi of belangrijk vonden.

Veel Roosendaalse kunstwerken liggen veilig opgeslagen in het depot van het Tongerlohuys. Vanaf 13 juli worden deze verborgen schatten letterlijk van zolder gehaald voor de tentoonstelling ‘Ons Rosendale’. Waan je in het Roosendaal van de late negentiende en vroege twintigste eeuw en bewonder de kunstwerken en gebruiksvoorwerpen uit die tijd. Neem een kijkje in het leven van toen en laat je meevoeren door de verhalen en creativiteit van vroegere generaties.

Bekijk bijvoorbeeld het werk van Els Höfer, een kunstenares die talloze stadsgezichten van Roosendaal maakte, ook van het Tongerlohuys zelf. Of ben je meer fan van de idyllische stadsgezichten van Frans Hertogs met uitzichten over de weilanden of de Sint Jan? Naast schilderijen en tekeningen zijn ook textiel en foto’s te bewonderen, die niet altijd het idyllische maar juist ook het alledaagse Roosendaal vastlegden.

Hieronder zie je alvast een paar verborgen schatten van de tentoonstelling.

Informatie
  • Datum:
    13 juli 2024
  • Tot en met:
    5 januari 2025
Ons Rosendale – Kunstenaars in Roosendaal 1850-1950