Menu
18 juni 2019

Verhalen van oorlog en vrijheid

Vier lange jaren van oorlog hebben Roosendaal in haar greep gehad. Jaren waarin onze vrijheid niet vanzelfsprekend was. Een donkere periode die nu 75 jaar achter ons ligt. Sinds die tijd hebben wij veel met elkaar gepraat; zijn er tal van oorlogsverhalen verteld.

Aangrijpende expositie

In de tentoonstelling Verhalen van oorlog en vrijheid komen deze verhalen tot leven in een aangrijpende expositie over de oorlogsjaren in Roosendaal. Het Erfgoedcentrum heeft ooggetuigen en nabestaanden uitgenodigd om hun verhalen met hen te delen zodat deze voorgoed bewaard kunnen blijven. In de tentoonstelling wordt gebruik gemaakt van film, foto, geluid en natuurlijk het geschreven woord bij het vertellen van deze ruim vijftig persoonlijke verhalen.

Vier met ons de vrijheid

Herbeleef de oorlogsjaren in Roosendaal en vier met ons de vrijheid waarin we al 75 jaar dankbaar mogen leven. De tentoonstelling Verhalen van oorlog en vrijheid is tot en met 18 januari 2020 te bezoeken in het Tongerlohuys.

Weekendactiviteiten

Onderdeel van deze tentoonstelling is de serie weekendactiviteiten in en om het Tongerlohuys. Vanaf 29 juni bieden we élke zaterdagmiddag een bijzondere activiteit aan in of vertrekkend vanuit het museum. Dit in samenwerking met (lokale) partners als VVV Roosendaal, Spirit in Roosendaal, Battlefield Tours en Vrienden van het Tongerlohuys.

Het programma bestaat uit:

Bezoek aan het commandomuseum
Historische wandeling
Ontmoet de vrijheid
Slag om de Schelde
Re-enactment

Klik op de verschillende onderdelen voor meer informatie.