Menu
7 februari 2022

Valentijnsdagarrangement

Op 14 februari, de dag van de liefde, kun je in het Tongerlohuys genieten van een speciaal Valentijnsdagarrangement. Bezoek de tentoonstelling ‘Mag ik deze dans?’, waarin de liefde centraal staat, en geniet daarna van een hapje en een drankje.

Over ‘Mag ik deze dans?’
De afgelopen vijf jaar onderzocht fotografe en documentairemaakster Marieke de Bra de liefde, beginnende in de dansschool van haar ouders: Dancemaster De Bra. Er is in haar optiek niets zo tweepolig als de liefde; het kan je totaal verlammen en tegelijk onoverwinnelijk laten voelen. Liefde laat je vliegen maar kan je ook totaal op je bek laten gaan. Museum Tongerlohuys biedt Marieke de kans haar zoektocht naar liefde te presenteren op de plaats waar deze ooit begon, haar geboortestad Roosendaal. Bewandel Mariekes zoektocht naar de liefde, een pad dat op zijn zachts gezegd niet altijd over rozen gaat, in de twee fotoseries Mannen met potentie waarin ze haar Tinderdates vastlegde en De Laatste dans, een reeks portretten van stellen die elkaar hebben ontmoet in de dansschool van Mariekes ouders: dansschool De Bra. Daarnaast is in een van de museumzalen een reconstructie van dansschool de Bra gebouwd. Kom je een dansje wagen?

Praktisch
Je kunt een tijdslot voor binnenkomst reserveren door een mailtje te sturen naar info@tongerlohuys.nl. Kosten bedragen 25 euro per stel, daarin zit het museumbezoek, twee drankjes p.p. en een hapje. Daarnaast krijg je op vertoon van je museumkaartje ook nog eens 10% korting op een romantisch Valentijnsdiner bij restaurant de Moriaan, gelegen tegenover het Tongerlohuys.

Tijdsloten binnenkomst:
16:00-16:20
16:30-16:50
17:00-17:20
17:30-17:50
18:00-18:20
18:30-18:50
(Museum en café zijn geopend tot 20:00)