Menu
24 januari 2022

In het Tongerlohuys: ‘Mag ik deze dans?’

De afgelopen vijf jaar onderzocht fotografe en documentairemaakster Marieke de Bra de liefde. Er is in haar optiek niets zo tweepolig als de liefde; het kan je totaal verlammen en tegelijk onoverwinnelijk laten voelen. Liefde laat je vliegen maar kan je ook totaal op je bek laten gaan. Museum Tongerlohuys biedt Marieke de kans de zoektocht naar liefde tentoon te stellen op de plaats waar deze voor haar ooit begon, haar geboortestad Roosendaal.

‘Een pad dat op zijn zachts gezegd niet altijd over rozen gaat’ zo beschrijft Marieke haar zoektocht naar liefde. De fotoseries van Marieke geven een inkijkje in de verschillende fases die ze in dit proces heeft doorlopen. Haar verlatingsangst vormt daarin een rode draad. Elk werk gaat op zijn eigen manier over de verbinding met een ander én over de verbinding met jezelf. Want liefde vinden, hoe doe je dat?

De ene generatie zocht naar een partner in de dansschool, de andere generatie doet dat op internet of via Tinder. Maar nog veel belangrijker is het vinden van liefde voor jezelf. Maak in het Tongerlohuys kennis met de verschillen tussen de generaties in het tijdloze thema liefde die Marieke is tegengekomen.