Menu
4 april 2019

Erfgoedcolleges 2019

In 2019 worden vier Erfgoedcolleges aangeboden, aangevuld met een lezing van Jacques Klöters voorafgaand aan de Open Monumentendag. Reserveer de data alvast in je agenda!

Dinsdag 23 april: oorlog als spektakel

In dit college verkennen Simon Corstjens en Paul Hulsenboom de 80-jarige oorlog vanuit twee verrassende invalshoeken.

Dinsdag 14 mei: vrijheid en vervolging

In dit tweede college zetten Arnoud-Jan Bijsterveld en Robert W. Catsburg de oorlogsjaren in (West-)Brabant centraal. Hier vind je meer informatie.  

Dinsdag 25 juni: een strijd ver van huis

Hans van den Akker en Hanneke Coolen-Colsters vertellen het verhaal van de Indië-veteranen en hun Indonesische vijanden. Ze gaan ook in op de geschiedenis van deze onafhankelijkheidsoorlog.

Vrijdag 13 september: plezierige plekken!

Jacques Klöters is cabaretier, programmamaker, neerlandicus, maar vooral bekend van verschillende radio- en televisieprogramma’s. Hij gaat in op het thema van deze editie van de Open Monumentendag: plekken van plezier. Aansluitend muziekprogramma: door de nacht klinkt een lied van Stichting Da Vida.

Dinsdag 1 oktober: de taal van Brabant

Jos Swanenberg en Marc van Oostendorp nemen je mee naar het Interbellum: de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In die tijd woedde er een strijd om regionale en dus ook Brabantse identiteit. Deze werd voor een groot deel uitgevochten in de wereld van kunst, cultuur en wetenschap.

Praktische informatie

Alle Erfgoedcolleges vinden plaats in de kleine zaal van theater De Kring in Roosendaal. Als je alle colleges én de lezing reserveert, betaal je slechts € 60 (5 voor de prijs van 4). Hier kun je jouw kaarten reserveren.