Menu
3 oktober 2019

Dit zijn de winnaars van de fotowedstrijd Open Monumentendag 2019

Op 14 september en in Wouw en Nispen ook op zondag was het weer Open Monumentendag in het hele land en dus ook in Roosendaal. Het thema was plekken van plezier. De Stichting Open Monumentendag had zich ook dit jaar ingespannen om een aantal monumenten te openen, dat met dit thema te maken had. Zo waren diverse monumentale cafés, de speeltuin en een school open. Dit jaar zijn, mede door het fantastische weer, veel bezoekers geweest. Voor het eerst hebben totaal ongeveer 4000 mensen één of meer monumenten bezocht.

Fotowedstrijd

Vanwege monumentendag was ook een fotowedstrijd uitgeschreven in samenwerking met de fotoclubs ’t Statiefje en West-Brabant: Monuprenten. De deelnemers werd gevraagd foto’s in te sturen van monumentale en mooie gebouwen of plekken in de gemeente Roosendaal. Van de bijna 90 ingezonden foto’s werden er 30 foto’s genomineerd door de jury. De jury bestond uit Ben Steffen, Peter van Trijen, Karien Wierickx en Luc Zwegers.

Publieksprijs

De 30 genomineerde foto’s zijn gedurende monumentendag en de dagen erna tentoongesteld in de corridor tussen het Tongerlohuys en de Kring. Op die dagen konden bezoekers hun stem uitbrengen op de mooiste foto. De foto met de meeste stemmen kreeg de publieksprijs. Er waren 132 stemformulieren ingeleverd en op bijna alle genomineerde foto’s was een stem uitgebracht. De winnaar van de publieksprijs, Jacco van Son, kreeg 18 stemmen voor zijn foto Onze Lieve Vrouw van zeven smarten kapel in de sneeuw; een prachtige winterse foto van het pad naar de Kapelberg.

Vakjury

Onlangs werden de prijzen uitgereikt. De prijzen waren voor de helft beschikbaar gesteld door Bram Visser Fotografie en bestaat uit fotoshoots voor de winnaars.

De 1e prijs ging naar Marianne van den Bosch met de foto Ut zolderke bij munéér pastoor van Kasdonk, een foto gemaakt in de pastorie Heilig Hartplein.

De 2e prijs ging naar Joost Braat met de foto: Ludwigstraat, een panoramafoto van de straat met de mooie woningen van architect Jac. Hurks.

De 3e prijs ging naar Ineke Stofmeel met de foto: Het dankbaarheidsmonument St Michael, genomen voor de Onze Lieve Vrouwekerk op de Kade.