T T

Bezoekersinformatie

De ingang van het Tongerlohuys bevindt zich aan het Tongerloplein (Kerkstraat 1). Via de draaideur komt u binnen, vervolgens loopt u via de corridor naar het erfgoedcentrum. In het Tongerlohuys is ook het HIP (Historisch Informatie Punt) te vinden.

Vanwege een liftstoring is de eerste verdieping van het museum beperkt rolstoeltoegankelijk, de beganegrond met de expositie Hemel en Aarde wel. 

Vanaf heden zijn de  coronamaatregelen versoepeld. Met de nieuwe bezoekregels voor het museum zorgen we samen voor ieders veiligheid en een ontspannen bezoek! De basisregels voor 1,5 meter afstand houden en handen ontsmetten blijven we natuurlijk volgen.

Geen tijdslot meer
U kunt weer gewoon in het museum of online een ticket kopen. U bent dan niet meer verplicht om vooraf een tijdslot te reserveren. We vragen u wel om te verklaren dat u geen verkoudheids- en coronaklachten hebt. Deze gegevens mogen alleen gebruikt worden voor contactonderzoek door de GGD en worden na twee weken door het museum vernietigd.

Geen mondkapje meer
Bezoekers hoeven geen mondkapje meer te dragen (maar het mag natuurlijk wel). Bij groepsbezoeken waarbij het moeilijk is voldoende afstand te houden, vragen we wel een mondkapje te dragen.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag
13.30 tot 17.00 uur

We zijn in 2021 gesloten op:
1 januari - Nieuwjaarsdag
22 t/m 26 februari - Carnaval
3 en 4 april - Pasen
23 en 24 mei - Pinksteren
25 december - Eerste Kerstdag
31 december – Oudjaarsdag

 

Adres

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
tel. 0165-555 555
info@tongerlohuys.nl

Klik hier voor de routebeschrijving naar het Tongerlohuys.

Toegangsprijzen

Volwassenen                                                                             € 6,00
Kinderen tot 18 jaar                                                                 gratis
Museumkaart                                                                           gratis
Groepen vanaf 15 betalende personen (op afspraak)         € 5,00

 

Het Tongerlohuys

 

Rondleidingen

Een rondleiding door één van onze verhalenvertellers maakt een bezoek aan het Tongerlohuys nog specialer! Om alles te weten te komen over de geschiedenis van Roosendaal en de collectie van het museum kunt een afspraak maken voor een rondleiding in het Tongerlohuys. Dit is ook buiten reguliere openingstijden mogelijk. Neem voor meer informatie contact op met het Tongerlohuys via 0165-555 555. Een rondleiding boeken kan door te mailen naar huur@dekringroosendaal.nl. 

 

Praktische informatie

  • Horeca: Tijdens uw bezoek kunt u genieten van een lekker kopje koffie of thee. Op zoek naar een leuke plek in de buurt van het museum voor een hapje of gebakje? Onze medewerkers geven u de beste tips.
  • Pinnen: De entreeprijs kunt u bij de kassa als pinbetaling voldoen.
  • Garderobe/kluisjes: In de garderobe kunt u uw jas kwijt. Speciaal voor tassen en andere bagage zijn er gratis kluisjes beschikbaar.
  • Toegankelijkheid: Sinds de verbouwing in 2016 is het Tongerlohuys geschikt voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Dankzij liften en rolstoelhellingen kunnen zij overal in het erfgoedcentrum terecht, ook op de eerste etage. Ook geleidehonden heten we graag van harte welkom in het erfgoedcentrum.
  • Museumshop: Voor een leuk aandenken aan uw bezoek aan het Tongerlohuys kunt u in de erfgoedwinkel in de corridor terecht. Hier vindt u speelgoed, souvenirs, lekkere streekproducten en interessante boeken over de geschiedenis van Roosendaal. De winkel is geopend tijdens de openingstijden van het museum en ook toegankelijk zonder entreebewijs.
  • Parkeren: U kunt uw auto kwijt in parkeergarage Biggelaar op slechts 2 minuten lopen van Tongerlohuys, in parkeergarage De Nieuwe Markt of in het Emile van Loonpark (alle betaald parkeren).