Menu
4 mei 2020

Bestel het nieuwste boek van Robert Catsburg

Het nieuwste boek van historicus Robert Catsburg gaat over Operation Thruster: een periode van zes dagen waarbij Nispen en vervolgens ook Roosendaal werd bevrijd door de Polar Bears in oktober 1944. De bevrijding verliep moeizaam, zo is te lezen in het boek. Volgens Robert Catsburg heeft dat alles te maken met het feit dat de Duitsers inmiddels extreem ervaren waren en dat de Engelsen uiterst voorzichtig te werk wilden gaan.

Volledig

Het lukt de Duitsers in eerste instantie zelfs om de Engelsen een stuk terug te dringen. In de meeste officiële documenten word daar niet of nauwelijks aandacht aan besteed. Het zijn juist deze details die het boek van Robert Catsburg zo volledig maken.

Eerdere boeken

Eerder schreef de historicus al boeken over de bevrijding van Steenbergen en Welberg en de slagen om Bergen op Zoom, Wouw en Tholen.

Anderhalve meter overhandiging

In het boek staat een voorwoord van burgemeester Han van Midden van de gemeente Roosendaal die het eerste exemplaar op 4 mei 2020 ontving in het Tongerlohuys tijdens een anderhalve meter overhandiging.

Reserveer jouw exemplaar

Je kunt jouw exemplaar reserveren via info@tongerlohuys.nl. Het 140 pagina’s tellende boek kost € 19,95. Voor wie het onmiddellijk wil hebben: het is ook te koop bij het Verboden Rijk.