Menu

Donderdag 28 oktober

Workshop water leren schilderen

De activiteit

Op 28 oktober 2023 kun je om 14.30 en om 16.30 een workshop volgen ‘water leren schilderen’ door exposant Leen van Duivendijk. Leen woont op het water en is een fanatieke roeier.

Op zijn website www.leenvanduivendijk.nl schrijft hij: Geen decorstukken rond het water maar de essentie van water: spiegeling, beweging, ritme, lijnenspel, verkleuring, transparantie.  Los van plaats, tijd en context. Mondiaal en tijdloos. Een direct gevolg van gepassioneerd kijken en intens zien. Water als vriend en vijand in ons ecosysteem. Water dat we moeten beschermen, bestrijden en omarmen. (Ik ‘vertaal’ dit voor kinderen hoor.)

Zowel voor kinderen, jeugd als voor volwassenen geschikt. Hij vertelt over de veelzijdigheid van water dat we meestal over het hoofd zien. En er mag gelachen worden!

Vervolgens gaan we naar water kijken achter het Tongerlohuys. Wat bepaalt de kleur van water?

Tenslotte mag je op voorbewerkt karton met acryl aan de slag. Doe kleding aan dat tegen een vlekje kan. We zijn dus een uurtje bezig. Als je werk droog is mag je het meenemen.

Workshops schilderen en fotografie, gratis toegankelijk op vertoon van entreebewijs voor het museum. Beide workshops vinden starten om 14.30 en om 16.30, duur circa een uur. De plaatsen zijn beperkt dus meld je tijdig aan via info@tongerlohuys.nl.

Informatie
  • Datum:
    28 oktober 2023
  • Aanvang:
    02.30 uur
  • Tot en met:
    04.30 uur
Workshop water leren schilderen