Menu

18 september t/m 28 oktober 2021

Terrain Inconnu

De activiteit

Zes hedendaagse kunstenaars creërden een bijzondere dialoog  met werken van de in 2012 overleden vriend en kunstenaar Ger de Greef in het Tongerlohuys. De tentoonstelling vertrekt vanuit de vraag hoe een oude vriendschap in de kunst kan leiden tot nieuwe ontmoetingen. Wat is het onbekende terrein dat hen verbindt? Terrain Inconnu opent in Museum Tongerlohuys in Roosendaal op 18 september en is te zien tot en met 31 oktober 2021.

“Een lijn is een punt die uit wandelen gaat”, schreef Paul Klee in zijn pedagogische schetsboek. Kunst laat ons met nieuwe ogen naar bekende onderwerpen kijken. Daarnaast vertellen ze verhalen, die vaak vanwege de persoonlijke fascinatie van de kunstenaar een innerlijke verstilling van ons vragen om het beeld te kunnen lezen. Welk vraagstuk kan er in een abstract landschap liggen? Welk nieuw mensbeeld kan ontstaan vanuit het anonieme beeld?

De deelnemende kunstenaars zijn: Ger de Greef, Johan Kersten, Dirk van Liebergen, Goof Remijn, Riekus, Hein Vandendriessche en Henk Watzeels.

Informatie
  • Datum:
    18 september 2021
  • Tot en met:
    28 oktober 2021
Terrain Inconnu