Menu

7 april 2022

Rondleiding ‘Mag ik deze dans?’

De activiteit

De afgelopen vijf jaar onderzocht fotografe en documentairemaakster Marieke de Bra de liefde, beginnende in de dansschool van haar ouders: Dancemaster De Bra. Er is in haar optiek niets zo tweepolig als de liefde; het kan je totaal verlammen en tegelijk onoverwinnelijk laten voelen. Liefde laat je vliegen maar kan je ook totaal op je bek laten gaan. Museum Tongerlohuys biedt Marieke de kans haar zoektocht naar liefde te presenteren op de plaats waar deze ooit begon, haar geboortestad Roosendaal.

In deze tentoonstelling neemt Marieke je mee in haar zoektocht naar de liefde, een pad dat op zijn zachts gezegd niet altijd over rozen gaat. De fotoseries van Marieke geven een inkijkje in de verschillende fases die ze in dit proces heeft doorlopen. Haar verlatingsangst vormt daarin een rode draad.

Elk werk gaat op zijn eigen manier over de verbinding met een ander én over de verbinding met jezelf. Want liefde vinden, hoe doe je dat? De ene generatie zocht naar een partner in de dansschool, de andere generatie doet dat op internet of via Tinder. Maar nog veel belangrijker is het vinden van liefde voor jezelf. Maak in het Tongerlohuys kennis met de verschillen tussen de generaties in het tijdloze thema liefde die Marieke is tegengekomen.

Ervaar de zoektocht van Marieke in de twee fotoseries Mannen met potentie waarin ze haar Tinderdates vastlegde en De laatste dans, een reeks portretten van stellen die elkaar hebben ontmoet in de dansschool van Mariekes ouders: dansschool De Bra. Daarnaast is in een van de museumzalen een reconstructie van dansschool de Bra gebouwd, die ook diende als filmset voor Mariekes nieuwe film.

Op 7 april geeft Marieke zelf twee rondleidingen door de tentoonstelling, waarbij ze toelichting geeft bij haar eigen werk haar persoonlijke verhaal zal vertellen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@tongerlohuys.nl. De rondleidingen starten om 13:30 en 15:30.

Informatie
  • Datum:
    7 mei 2022
Rondleiding ‘Mag ik deze dans?’