Menu

10, 11, 12 september 2021

Open Monumentendag

De activiteit

Zoals elk jaar tijdens OMD is het Tongerlohuys op zaterdag van 10:00 tot 17:00 gratis toegankelijk. Daar is de tentoonstelling ‘Hemel en Aarde’ te zien. Deze tentoonstelling neemt een kijkje achter de kloostermuren, laat je kennis maken met de kloosterlingen uit de Roosendaalse geschiedenis, en geeft een beeld van de maatschappelijke bijdrage van de kloosters aan de lokale samenleving.

Op vrijdagavond 10 september om 20:00 organiseert OMD Roosendaal een boeiende lezing in de Sint Jan. Op basis van het thema is aan verschillende eigenaren en sprekers gevraagd hun verhaal te vertellen over een monument, waar zij in wonen of waar ze bij betrokken zijn. Sprekers zijn: Hugo Groenewegen over Ludwigstraat 2, Frans van Oorschot over Brugstraat 44, René Hermans over het kasteel van Wouw, Laura Hondebrink over de plannen voor de Sint Jan. Aanmelden voor de lezing kan door een mailtje te sturen naar info@tongerlohuys.nl.

Ook dit jaar vindt er een fotowedstrijd plaats waarbij de mooiste monumenten uit de gemeente in beeld worden gebracht. Voor deze Erfgoedprijs bepaalt een jury wie de eerste, tweede en derde prijs wint. Daarnaast kan het publiek – alle inwoners van Roosendaal – hun favoriete foto kiezen. De foto met de meeste stemmen, ontvangt de publieksprijs. Alle genomineerde foto’s zijn in het weekend van Open Monumentendag te zien in de Sint Jan.

Informatie
  • Datum:
    10 september 2021
  • Tot en met:
    12 september 2021
Open Monumentendag