Menu

28 oktober 2021

Filmcollege ‘Nomadland’

De activiteit

In het kader van de Maand van de Geschiedenis nodigde het Tongerlohuys studenten van de filmacademie in Brussel uit om hun favoriete historische film te tonen en in te leiden in C-Cinema in Roosendaal. Hun keuze viel op de film Nomadland. De beeldbepalende film gaat over de tragedie van hedendaags Amerika, geregisseerd door Chloé Zhao. Wanneer de 60-jarige Fern (Frances McDormand) door de grote recessie haar baan en bezittingen verliest, besluit ze met een minibus op pad om door de westelijke Verenigde Staten te reizen als een hedendaagse nomade.

In Nomadland, de derde speelfilm van Chloé Zhao, spelen echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells de mentoren en vrienden die Fern steunen tijdens haar ontdekking van het Amerikaanse westen. De film won maar liefst drie Oscars voor Beste Film, Beste Actrice en Beste Regisseur, en heeft twee Golden Globes gewonnen voor Beste Film (Drama) en Beste Regisseur.

Kaartjes kunen gekocht worden via de website van C-Cinema. De ticketprijs bedraagt € 12,50 (inclusief welkomstdrankje). De film start donderdag 28 oktober om 19:00 uur.

Informatie
  • Datum:
    28 oktober 2021
Filmcollege ‘Nomadland’