Menu

24 februari tot en met 26 mei

Exclusieve expositie van fotojournalisten Thom van Amsterdam en Ben Steffen

De activiteit

Met ingang van zondag 24 februari is er een bijzondere expositie te zien in ons museum. Fotojournalisten Ben Steffen en Thom van Amsterdam brachten samen een half miljoen negatieven naar het eveneens in het Tongerlohuys gevestigde archief. Uit al die beelden maakten ze de afgelopen maanden een selectie. En die foto’s zijn van 24 februari tot en met 26 mei te zien op de expositie Verandering.  Dat er veel is veranderd in hun vak moge duidelijk zijn. Thom werkte voor Brabants Nieuwsblad. Ben voor Dagblad De Stem. De fusie tot BNDeStem bracht verandering met zich mee en deed een beroep op de flexibiliteit van velen. En wat te denken van de ommezwaai van analoge fotografie naar digitaal? Dat was een heel andere manier van werken.

Verhalen

Eén ding is nooit veranderd: door de jaren heen zorgde zowel Thom als Ben voor de beelden bij het nieuws. Ze stonden altijd vooraan. Bij feesten, huldigingen en jubilea, maar ook bij ongelukken, verdriet en dood. Elke foto vertelt een eigen verhaal. Vanaf 1970 maakten zij veertig jaar lang foto’s van bekende en onbekende mensen in allerlei situaties.

Imposante selectie

Het liefst hadden de heren alle 500.000 foto’s tentoongesteld, maar dan zie je door de foto’s het museum niet meer. Toch zijn zij erin geslaagd om een mooie, afwisselende en imposante selectie te maken die een goed beeld schetst van de Verandering die de carrière van deze twee professionals heeft gevormd.

Informatie
  • Datum:
    24 februari 2019
  • Tot en met:
    26 mei 2019
Exclusieve expositie van fotojournalisten Thom van Amsterdam en Ben Steffen