Menu

Dinsdag 8 mei 14.30 uur

Erfgoedcollege Zuiderwaterlinie

De activiteit

Het laatste college staat op dinsdag 8 mei gepland. Ien Stijns (Slot Loevestein) en Patrick Timmermans (Erfgoed Brabant) spreken over de Zuiderwaterlinie en toerisme. De Zuiderwaterlinie is een aaneenschakeling van elf Brabantse vestingsteden en hun ommeland; van Bergen op Zoom tot voorbij Grave. Het was de indertijd wereldberoemde vestingbouwer Menno van Coehoorn die er rond 1700 een samenhangend geheel van maakte. In geval van vijandelijke dreiging van buiten kon men grote stukken land onder water zetten. De Zuiderwaterlinie is niet alleen belangrijk militair erfgoed, maar markeert nog altijd een culturele grens tussen noord en zuid, zand en klei, protestant en rooms-katholiek. Op deze middag schetsen we een beeld van de historische achtergrond van dit erfgoed en de koppeling met toerisme. Hoe kun je de kracht van zo’n ‘monument’ inzetten voor de marketing van je bedrijf?

De erfgoedcolleges zijn een initiatief van Erfgoed Brabant en het Tongerlohuys.

Datum: dinsdag 8 mei, 14.30-16.30 uur – inloop vanaf 14.00 uur met gratis koffie of thee, kleine zaal De Kring, Kerkstraat 1 te Roosendaal.
Sprekers: Ien Stijns (Slot Loevestein) en Patrick Timmermans (Erfgoed Brabant)
Kaarten: 15 euro per college of 45 euro voor de volledige reeks van vier lezingen. Reserveer via www.dekringroosendaal.nl of bel naar 0165-555 555.

Kaart: uitgave Waanders, collectie West-Brabants Archief

Informatie
  • Datum:
    8 mei 2018
  • Aanvang:
    02.30 uur
  • Tot en met:
    04.30 uur
Erfgoedcollege Zuiderwaterlinie