Menu

14 mei 2019

Erfgoedcollege: vrijheid en vervolging

De activiteit

In dit tweede college staan de oorlogsjaren in (West-)Brabant centraal.

Maatschappelijk impact

Arnoud-Jan Bijsterveld is werkzaam als hoogleraar aan de Universiteit Tilburg en is gespecialiseerd in cultuur- en maatschappijgeschiedenis (in het bijzonder in dat van Brabant). Bijsterveld zal stil staan bij de (maatschappelijke) impact die de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en de Jodenvervolging in het bijzonder had op Brabant.

Het Negende Beleg

Robert W. Catsburg is auteur en expert op het gebied van de bevrijding van de Brabantse Wal. Zijn historische werken gaan dan ook grotendeels over de bevrijding van Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen door de Canadezen in 1944. Catsburg vertelt in zijn lezing over Operation Suitcase (de slag om de Schelde); het onderwerp van zijn meest recente werk Het Negende Beleg, waarin ook de bevrijding van Essen en Wouwse Plantage een plaats hebben gekregen.

Praktische informatie

Het college vindt plaats op dinsdag 14 mei om 14.00 uur in de kleine zaal van theater De Kring in Roosendaal. Hier kun je je kaartjes bestellen. Later dit jaar worden nog 2 Erfgoedcolleges aangeboden, aangevuld met een lezing van Jacques Klöters voorafgaand aan de Open Monumentendag (vrijdag 13 september).

Informatie
  • Datum:
    14 mei 2019
Erfgoedcollege: vrijheid en vervolging