Menu

23 april 2019

Erfgoedcollege: Oorlog als spektakel

De activiteit

In dit college verkennen we de 80-jarige oorlog vanuit twee verrassende invalshoeken.

Prins Ladislas Wasa

Paul Hulsenboom vertelt het bijzondere verhaal van de Poolse prins Ladislas Wasa. We volgen het bezoek van de prins aan het Beleg van Breda in 1624 en we kijken naar de mythevorming die mettertijd in Polen ontstond rondom het bezoek van de toekomstige koning aan het Brabantse strijdtoneel.

Bergsche Battery

Simon Corstjens vertelt hoe het strijdtoneel uit de 80-jarige oorlog anno nu opnieuw tot leven wordt gebracht door de Bergsche Battery. Zij spelen de verrichtingen van de historische stadsmilitie van Geertruidenberg rond 1600 zo natuurgetrouw mogelijk na. Wat leert deze vorm van herbeleving ons over het leven ten tijde van de 80-jarige oorlog?

Praktische informatie

Het college vindt plaats op dinsdag 23 april om 14.00 uur in de kleine zaal van theater De Kring in Roosendaal. Hier kun je je kaartjes bestellen. In 2019 worden vier Erfgoedcolleges aangeboden, aangevuld met een lezing van Jacques Klöters voorafgaand aan de Open Monumentendag (vr 13 sep). Als je alle colleges én de lezing reserveert, betaal je slechts € 60 (5 voor de prijs van 4).

Informatie
  • Datum:
    23 mei 2019
Erfgoedcollege: Oorlog als spektakel