Menu

10 april, 1 mei, 26 juni

Dansworkshop door Han en Ank de Bra

De activiteit

Han en Ank de Bra, voor vele Roosendalers bekende namen, zijn oud eigenaren van dansschool De Bra Dancemasters. De dansschool, opgericht door vader Ad, is vele jaren een begrip geweest in Roosendaal. In de tentoonstelling ‘Mag ik deze dans?’ vertelt fotografe Marieke de Bra, dochter van Han en Ank, het verhaal van de dansschool én haar eigen verhaal. Meer informatie over de tentoonstelling leest u hier.

In het kader van de tentoonstelling organiseren Han en Ank drie dansworkshops in Schouwburg de Kring waarbij u de dansen uit de dansschool onder de knie krijgt:

10 april 14:00-16:00 Salsa door Han en Ank de Bra

1 mei 14:00-16:00 Tango door Marga Wouters

Marga Wouters is  een tanguera van wereldklasse. Maar daarnaast heeft ze heeft zich ook als tangodocente (maestra) gespecialiseerd tot op het hoogste niveau. Ze is in België de enige maestra met het allerhoogste diploma van fellow and examiner in de Argentijnse tango. Samen met Peter Rombouts is ze drievoudig wereldkampioene Argentijnse tango, viervoudig winnaar van de wereldbeker Argentijnse tango en 12-voudig Belgisch kampioene in deze discipline. Een prestatie die tot op heden niemand evenaarde.

26 juni 14:00-16:00 Swing door Peter en Bianca Franken

Peter en Bianca geven les in diverse stijlen Swing in Breda en Bosschenhoofd. Daarnaast organiseren ze elke maand de Tea Dance Zondagmiddag voor alle Lindy Hop, Balboa, Collegiate Shag, Blues en Slowbal liefhebbers. Tijdens de workshop in het museum leert u alles over de Lindy Hop.

U kunt zich aanmelden voor de workshops door een mailtje te sturen naar info@tongerlohuys.nl. Deelname kost 10 euro, inclusief een bezoek aan de tentoonstelling ‘Mag ik deze dans?’ en een consumptie.

Informatie
  • Datum:
    10 mei 2022
  • Tot en met:
    26 juni 2022
Dansworkshop door Han en Ank de Bra