Menu

Roosendaals feest der herkenning

Bijzondere expositie De Drie Gebroeders

De activiteit

Van 8 tot 17 juni is in ons museum de expositie van de Drie Gebroeders te zien. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van drie Roosendaalse broers: Leo, Toine en Sjef de Bruijn. Wat deze tentoonstelling extra bijzonder maakt is de manier waarop een en ander tot stand is gekomen.

Sjef de Bruijn, kleinzoon en naamgenoot van zijn opa liep al jaren met het idee rond om alle kunstwerken van de familie samen te brengen in een expositie. Samen met een aantal familieleden richtte hij een Expocommissie op. Samen zijn zij volledig verantwoordelijk voor deze expositie. Van het uitzoeken, verzamelen en schoonmaken van de stukken tot het samenstellen en ontwerpen van de boekjes, flyers en posters.

Leo en Toine de Bruijn waren architecten en starten in 1936 in Roosendaal Bouwbureau De Bruijn. Sjef schilderde op deksels van sigarenkistjes, maakte decors voor de schouwburg en maakte de reclameborden die rond het voetbalveld van Sjef Boonen stonden.

Tijdens de expositie zijn onder andere schilderijen, pentekeningen en houtsnijwerken te zien. De expositie zal voor vele Roosendalers een feest der herkenning zijn. De familie De Bruijn maakt het feest compleet door elke dag aanwezig te zijn om het verhaal van de gebroeders De Bruijn te vertellen.

Informatie
  • Datum:
    8 juni 2018
  • Tot en met:
    17 juni 2018
Bijzondere expositie De Drie Gebroeders