Menu

9 september t/m 27 november

125 jaar Kapelberg

De activiteit

Op de Kapelberg

De Kapelberg bestaat dit jaar 125 jaar. Ter gelegenheid daarvan heeft Spirit in Roosendaal in samenwerking met Stichting De Kapelberg het rijk geïllustreerde boek Op de Kapelberg samengesteld.

Ook al houdt deze fraaie Mariakapel zich als ‘veldkapel’ al jaren schuil tussen Borchwerf I en II langs de A17, ze werd en wordt nog steeds gevonden door pelgrims. Op de Kapelberg vertelt over haar soms woelige geschiedenis van (ver)bouwen, restaureren en verdedigen, maar schenkt ook ruim aandacht aan haar geschiedenis als pelgrimsoord, met getuigenissen van mensen die in deze oase van rust, stilte en ontmoeting tot op heden troost, bemoediging en dankbaarheid vinden, terwijl ze een kaarsje opsteken bij Maria.

Presentatie en expositie

Op Open Monumentendag 10 september bent u om 12.00 uur welkom in Museum Tongerlohuys bij de presentatie van het boek en de tentoonstelling Op de Kapelberg, met een paar voordrachten van getuigenissen uit het boek en met marialiederen door Jan Verswijveren, waarna het boek wordt aangeboden aan wethouder Van Gerven en vicaris-generaal Lommers.

Van 10 september tot en met 27 november besteedt het Tongerlohuys aandacht aan de Kapelberg met ene tentoonstelling waar u zich met getuigenissen op video en een heuse devotiehoek even in de Kapel kunt wanen.

Wilt u (weer) even een kijkje nemen in de echte kapel: stap dan op 10 september in de Molenstraat op de Monumentenbus.

Informatie
  • Datum:
    9 september 2022
  • Tot en met:
    27 november 2022
125 jaar Kapelberg