Nieuwsberichten

Vol Passie

07-03 2017

Passie, daar zitten De Kring en het Tongerlohuys vol van rond de paasdagen. In het theater kun je kijken naar een eigentijdse variant van de Mattheus Passie, in het erfgoedcentrum staat de kruiswegstatie uit de Sint-Janskerk centraal. Beide evenementen zijn met korting te bezoeken.

In de Mattheus Passie wordt het klassieke stuk van Johann Sebastian Bach op eigentijdse wijze vertolkt door het zeskoppige Tango Extremo. Jan Rot schreef de tekst, Acteur Peter Faber brengt in de rol van evangelist het lijdens- en sterfverhaal ten gehore. Sharon Kips (winnares van De X-Factor) en Job Hubatka nemen de zang voor hun rekening. Op zondag 16 april, eerste paasdag, komt de Mattheus Passie naar De Kring. Wie naar deze voorstelling komt, mag de tentoonstelling Passie in het Tongerlohuys gratis bezoeken.

Tot en met 17 april kun je de indrukwekkende kruisweg van Guido van de Griendt in het Tongerlohuys bekijken. Van 1962 tot aan de sluiting in 2003 hingen de veertien grote zwart-wit tekeningen die het lijdensverhaal van Jezus weergeven in de Sint-Janskerk. Verder is er volop aandacht voor de verschillende gezichten van het interieur van de Sint-Janskerk in de laatste honderd jaar. Passie kwam tot stand in samenwerking met Spirit in Roosendaal. Jan Jongmans schreef het boekje De kruisweg uit de Sint-Janskerk,  dat voor € 9,50 verkrijgbaar is. Wie de tentoonstelling bezoekt, krijgt € 4 korting op een entreekaart voor De Mattheus Passie.

Nog meer passie vind je op het Tongerloplein. Op vrijdag 7 april start daar vanaf 18.30 uur het festival Hartstocht, een evenement vol activiteiten en ontmoeting. In het Tongerlohuys kun je deelnemen aan een café met verdieping. Aansluitend is de tentoonstelling Passie deze avond gratis te bezoeken.

Kijk hier voor meer informatie over: de Mattheus Passie, de tentoonstelling Passie en Spirit in Roosendaal.

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte