Museumraadsel

Historisch raadsel maart/april 2013

07-03 2013

Het Roosendaalse gemeentearchief en Museum Tongerlohuys komen om de maand met een historisch raadsel. Elke keer krijgt u een vraag over het verleden van Roosendaal of de kerkdorpen voorgeschoteld. Weet u het juiste antwoord? Stuur het in. De winnaar krijgt een jaar lang gratis toegang tot alle exposities in het museum en bovendien een leuk item uit de museumwinkel.

 

Op 75-jarige leeftijd doet koningin Beatrix afstand van de troon ten gunste van haar zoon, prins Willem-Alexander. In 1992 bracht Beatrix een bezoek aan Roosendaal en Wouw tijdens een werkbezoek aan West-Brabant (foto onder). Twintig jaar eerder, in 1972, was ze ook in Roosendaal. Toen nog in het gezelschap van haar echtgenoot Prins Claus (foto rechts). De vraag van deze maand is: Waar in Roosendaal dineerden Beatrix en Claus tijdens het bezoek in 1972?


 

Stuur uw oplossing voor 30 april 2013 naar Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2, 4701 JS te Roosendaal of mail naar a.elst@roosendaal.nl. U kunt uw antwoord ook bij de receptie van het gemeentearchief of museum inleveren, of doe mee via facebook: www.facebook.com/tongerlohuys.

 

 

 

Foto's: K. Bennema en Brabants Nieuwsblad

 

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte