Museumraadsel

Historisch raadsel november/december 2012

19-11 2012

Het Roosendaalse gemeentearchief en Museum Tongerlohuys komen om de maand met een historisch raadsel. Elke keer krijgt u een vraag over het verleden van Roosendaal of de kerkdorpen voorgeschoteld. Weet u het juiste antwoord? Stuur het in. De winnaar krijgt een jaar lang gratis toegang tot alle exposities in het museum en bovendien een leuk item uit de museumwinkel.

 

Dit keer hebben wij een museumstuk voor u. Weet u waar deze lamp voor werd gebruikt?

Stuur uw oplossing voor 31 december 2012 naar Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2, 4701 JS te Roosendaal of mail naar a.elst@roosendaal.nl. U kunt uw antwoord ook bij de receptie van het gemeentearchief of museum inleveren, of doe mee via facebook: www.facebook.com/tongerlohuys.


Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Tot begin februari kunt u de tentoonstelling Nog Nooit Vertoond!, waarin archief en museum hun hele hebben en houwen laten zien, bekijken. Ook fotografeerde Aad Meijer Roosendalers met hun favoriete voorwerp.
U vindt deze rubriek, de oplossingen en de winnaars van voorgaande rubrieken ook op de websites van het museum (www.tongerlohuys.nl) en het gemeentearchief (www.gemeentearchiefroosendaal.nl).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto boven: E.A. de Rooij
Foto onder: Toneelvoorstelling in de schouwburg, 1910.

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte