Nieuwsberichten

Roosendalers met hun favoriete voorwerp

10-10 2012

Voor de tentoonstelling Nog Nooit Vertoond! heeft Museum Tongerlohuys bekende en onbekende Roosendalers gevraagd naar hun favoriete voorwerp. Wat zouden ze als eerste meenemen als er brand uitbreekt? Welk voorwerp zou in een museum thuishoren? Fotograaf Aad Meijer legde alles vast. Straks zijn alle foto’s en verhalen in het museum te zien, hier alvast een voorproefje.


De veertienjarige Fabiënne, winnaar van de eerste The Voice Kids, kiest voor haar piano. Ze bespeelt het instrument vanaf haar zesde. Huiswerk vindt ze niet zo leuk, ze kan geen noten lezen, maar als ’t eenmaal muziek wordt, dan gaat ze ervoor. Maar liefst 17.000 kinderen liet ze achter zich in de battles, en sindsdien is ze een bekende Roosendaler. Sinds kort heeft ze een vriendje. Daarom is ook het kettinkje dat ze van hem kreeg, favoriet.

 

 

 

 

 

 

Jan Jongmans kiest voor ‘zijn’ straatbord. Veertig jaar lang, tussen 1963 en 2003, werkte hij bij Philips Roosendaal. Als tuinman kwam hij overal. Bij zijn pensionering werd in de tuin een pad naar hem vernoemd met een officieel bord: het Jan Jongsmanspad. Gezien de naderende ontmanteling van de fabriek nam hij het bord mee naar huis. Nu prijkt het in zijn tuin. Dat Philips Roosendaal verlaat gaat hem aan zijn hart. En velen die het ‘pad’ bij Philips gewerkt hebben.

 

 

 

 

 

 

Loes van Langerak, eigenares van Concertzaal In den Wouwdfluit, kiest voor haar laatste beeldhouwwerk ‘moeder met twee kinderen’. Gemaakt van springstone, een zwarte steen uit Afrika. Als een beeld klaar is, vindt ze het ’t mooiste beeld ooit. Maar bij het volgende beeld is het weer hetzelfde verhaal.

 

 

 

 

 

 

 


Toen zijn eerste kleindochter Vida Roos werd geboren, was John Braat zo blij, dat hij een tattoo met haar naam en drie rozen op zijn borst liet zetten. Want John is niet alleen een trotse opa, maar ook een rasechte Roosendaler, fier op zijn stad. Met zijn tattoo zag hij kans zijn liefde voor beide te uiten. Een paar jaar later werd kleindochter Novi Joy geboren. Ook zij verdiende een plekje op zijn hart. Een creatieve oplossing volgde: de tattoo veranderde in het oude wapen van Roosendaal, met de namen en rozen erin. “De meeste mensen vinden het origineel en geweldig. Maar als er nog een kleinkind bijkomt, heb ik wel een probleem!”

 

 

 

 

Foto's: Aad Meijer.

 

 

 

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte