Museumraadsel

Historisch raadsel mei/juni 2012

07-05 2012

Het Roosendaalse gemeentearchief en Museum Tongerlohuys komen om de maand met een historisch raadsel. Elke keer krijgt u een vraag over het verleden van Roosendaal of de kerkdorpen voorgeschoteld. Weet u het juiste antwoord? Stuur het in. Iedere keer trekken we een winnaar. Hij of zij krijgt een jaar lang gratis toegang tot alle exposities in het museum en bovendien een leuk item uit de museumwinkel.

 

 


In de Vincentiusstraat staat al 29 jaar dit beeld gemaakt door Léon Vermunt. Het beeld is gemaakt ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de congregatie van de zusters Franciscanessen van Mariadal in 1982. De zusters verlieten het klooster in december 2011. Aan Museum Tongerlohuys schonken de zusters het liturgisch vaatwerk dat jarenlang in klooster Mariadal werd gebruikt. De vraag van deze week is: Waar zijn de zusters heengegaan?

 


Stuur uw oplossing voor 30 juni 2012 naar Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2, 4701 JS te Roosendaal of mail naar administratie@tongerlohuys.nl. U kunt uw antwoord ook bij de receptie van het gemeentearchief of museum  inleveren.


Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Tot en met 17 juni 2012 kunt u in het museum de tentoonstelling EU, kunst uit alle staten met moderne kunst uit de 27 lidstaten van de EU bekijken. U vindt deze rubriek, de oplossingen en de winnaars van voorgaande rubrieken ook op de websites van het museum (www.tongerlohuys.nl) en het gemeentearchief (www.gemeentearchiefroosendaal.nl).

 

 

Foto boven: Het beeld van Léon Vermunt. Foto: E.A. de Rooij
Foto onder: De kerkzaal van het museum, waar de unieke stukken uit Mariadal wordt getoond. Foto: E.A. de Rooij

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte