Museumraadsel

Historisch raadsel maart/april 2012

13-03 2012

Het Roosendaalse gemeentearchief en Museum Tongerlohuys komen om de maand met een historisch raadsel. Elke keer krijgt u een vraag over het verleden van Roosendaal of de kerkdorpen voorgeschoteld. Weet u het juiste antwoord? Stuur het in. Iedere keer trekken we een winnaar. Hij of zij krijgt een jaar lang gratis toegang tot alle exposities in het museum en bovendien een leuk item uit de museumwinkel.

 

In het museum staat een voorstudie van een beeld, dat ook in het groot is uitgevoerd en ergens in Roosendaal is geplaatst. Het beeld, een bevrijdingsmonument, is gemaakt door Han Wezelaar, die ook het beeld Johannes de Doper op de Nieuwe Markt maakte. Dit keer willen wij graag weten, in welke straat dit monument staat.


Stuur uw oplossing voor 30 april 2012 naar Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2, 4701 JS te Roosendaal of mail naar administratie@tongerlohuys.nl. U kunt uw antwoord ook bij de receptie van het gemeentearchief inleveren.
Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Tot en met 17 juni 2012 kunt u in het museum de tentoonstelling EU - 27 countries, 27 artists met moderne kunst uit de 27 lidstaten van de EU bekijken. U vindt deze rubriek, de oplossingen en de winnaars van voorgaande rubrieken ook op de websites van het museum (www.tongerlohuys.nl) en het gemeentearchief (www.gemeentearchiefroosendaal.nl).

 

 

Foto's: 
De onthulling van het bevrijdingsmonument in 1951.
De voorstudie van het beeld in het museum. Foto: E.A. de Rooij.

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte