Museumraadsel

Historisch raadsel januari en februari 2012

25-01 2012

Het Roosendaalse gemeentearchief en Museum Tongerlohuys komen om de maand met een historisch raadsel. Elke keer krijgt u een vraag over het verleden van Roosendaal of de kerkdorpen voorgeschoteld. Weet u het juiste antwoord? Stuur het in. Iedere keer trekken we een winnaar. Hij of zij krijgt een jaar lang gratis toegang tot alle exposities in het museum en bovendien een leuk item uit de museumwinkel.

 

Dit keer zijn we op zoek naar de naam van het gebouw dat op het schilderij afgebeeld staat. Het huidige gebouw dateert uit 1830, de funderingen zijn vele honderden jaren ouder. Het gebouw diende vroeger als jachtslot en buitenverblijf. Ook koningin Beatrix bracht een bezoek aan dit Roosendaalse monument. Weet u welk gebouw we bedoelen?


Stuur uw oplossing voor 29 februari 2012 naar Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2, 4701 JS te Roosendaal of mail naar administratie@tongerlohuys.nl. U kunt uw antwoord ook bij de receptie van het gemeentearchief inleveren.


 

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

 

Tot en met 4 maart 2012 kunt u in het museum de tentoonstelling Carnavalsdagen met foto’s van Paul van der Stap bekijken. U vindt deze rubriek, de oplossingen en de winnaars van voorgaande rubrieken op deze website en op die van het gemeentearchief (www.gemeentearchiefroosendaal.nl).


Foto boven: Olieverfschilderij uit de collectie van museum Tongerlohuys, anoniem, eind negentiende eeuw.
Foto onder: Prinses Beatrix en prins Claus bezoeken Roosendaal en krijgen een diner aangeboden,
1972.  Foto Jan Sturm.

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte