Museumraadsel

Historisch raadsel december 2011

21-12 2011

Het Roosendaalse gemeentearchief en Museum Tongerlohuys komen voortaan elke maand met een historisch raadsel. Elke keer krijgt u een vraag over het verleden van Roosendaal of de kerkdorpen voorgeschoteld. Weet u het juiste antwoord? Stuur uw antwoord in. Elke maand trekken we een winnaar. Hij of zij krijgt een jaar lang gratis toegang tot alle exposities in het museum en ontvangt bovendien een leuk item uit de museumwinkel.

 

Het archief en museum worden in 2012 een gemeentelijke organisatie. Het museum is vanaf 1974, na het vertrek van de laatste geestelijke, in de pastorie aan de Molenstraat gevestigd. Het archief vindt u sinds 1992 op de Markt. Voor die tijd was het archief in twee andere historische gebouwen gevestigd.

Weet u in welke gebouwen?


Stuur uw oplossing voor 1 januari 2012 naar Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2, 4701 JS te Roosendaal of mail naar administratie@tongerlohuys.nl. U kunt uw antwoord ook bij de receptie van het gemeentearchief inleveren.


Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Tot en met 8 januari 2012 kunt u in het museum de tentoonstelling Mens & Boom, eigentijdse kunst uit de collectie van de Artotheek bekijken. Op 31 december en 1 januari is het museum gesloten. In het gemeentearchief op de Markt 35 kunt u tot het einde van het jaar tijdens kantooruren de tentoonstelling ít Is wa, hoogtepunten uit de Roosendaalse historie bezichtigen.


U vindt deze rubriek, de oplossingen en de winnaars van voorgaande rubrieken op deze website en op de site van het gemeentearchief www.gemeentearchiefroosendaal.

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte