Museumraadsel

Historisch raadsel oktober en november 2011

11-11 2011

Het Roosendaalse gemeentearchief en Museum Tongerlohuys komen voortaan elke maand met een historisch raadsel. Elke keer krijgt u een vraag over het verleden van Roosendaal of de kerkdorpen voorgeschoteld. Weet u het juiste antwoord? Stuur het in. Elke maand trekken we een winnaar. Hij of zij ontvangt een jaar lang gratis Het Roosendaalse gemeentearchief en Museum Tongerlohuys komen voortaan elke maand met een historisch raadsel. Elke keer krijgt u een vraag over het verleden van Roosendaal of de kerkdorpen voorgeschoteld. Weet u het juiste antwoord? Stuur het in. Elke maand trekken we een winnaar. Hij of zij ontvangt een jaar lang gratis toegang tot alle exposities in het museum en bovendien een leuk item uit de museumwinkel.

 

Deze maand zijn we op zoek naar de naam van een bankier. Hij stond aan de wieg van het museum. Maar liefst vijfenvijftig jaar verzamelde hij kunsthistorische en antieke voorwerpen die van belang waren voor de Roosendaalse historie. Daarnaast was hij ook een begenadigd tekenaar. Het gemeentearchief bewaart een aantal mooie tekeningen en aquarellen van zijn hand, zoals deze tekening van Wouw. In het museum is een zaal naar hem vernoemd. Hoe heette deze bankier?


 

Stuur uw oplossing voor 1 december naar Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2, 4701 JS te Roosendaal of mail naar administratie@tongerlohuys.nl. U kunt uw antwoord ook bij de receptie van het gemeentearchief op de markt 35 te Roosendaal inleveren. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Tot en met 8 januari (op 31 december en 1 januari is het Tongerohuys gesloten) kunt u in het museum de tentoonstelling Mens & Boom met werk uit de artotheek bekijken. In het gemeentearchief op de Markt 35 kunt u tot het einde van het jaar tijdens kantooruren de tentoonstelling ít Is wa, hoogtepunten uit de Roosendaalse historie bezichtigen.
 

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte