Museumraadsel

Historisch raadsel augustus en september 2011

23-08 2011

Het Roosendaalse gemeentearchief en Museum Tongerlohuys komen voortaan elke maand met een historisch raadsel. Elke keer krijgt u een vraag over het verleden van Roosendaal of de kerkdorpen voorgeschoteld. Weet u het juiste antwoord? Stuur uw antwoord in. Elke maand trekken we een winnaar. Hij of zij krijgt een jaar lang gratis toegang tot alle exposities in het museum en ontvangt bovendien een leuk item uit de museumwinkel.


De kapel op de Kapelberg blijft inspireren. Zo druk als in de jaren vijftig is het er niet meer, maar de kapel is onlosmakelijk verbonden met de historie van Roosendaal. In het museum kunt u een maquette van de kapel bekijken. In de achttiende eeuw was de plek al bekend als pelgrimsoord. Volgens de overlevering bouwde een schipper, die de Sint-Elisabethsvloed in november 1421 ternauwernood overleefde, een kapel. Wij willen graag van u weten: aan wie is deze kapel toegewijd?


Stuur uw oplossing voor 1 oktober naar Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2, 4701 JS te Roosendaal of mail naar administratie@tongerlohuys.nl. U kunt uw antwoord ook bij de receptie van het gemeentearchief inleveren.
Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

U vindt deze rubriek, de oplossingen en de winnaars van voorgaande rubrieken op deze site en op www.gemeentearchiefroosendaal.nl.

 

 

Foto boven: N. de Boer, Roosendaal, 2011
Foto onder: J.W. Spekman, Roosendaal, 1954

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte