Museumraadsel

Historisch raadsel juni/juli 2011

20-06 2011

Het Roosendaalse gemeentearchief en Museum Tongerlohuys komen elke maand met een historisch raadsel. Elke keer krijgt u een vraag over het verleden van Roosendaal of de kerkdorpen voorgeschoteld. Weet u het juiste antwoord? Stuur het in. Elke maand trekken we een winnaar. Hij of zij ontvangt een jaar lang gratis toegang tot alle exposities in het museum en bovendien een leuk item uit de museumwinkel.

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit glas-in-loodraam is te zien in Museum Tongerlohuys. In 1950 werd het gemaakt voor een Roosendaalse fabriek, waar tijdens het bombardement van 31 mei 1944 veel slachtoffers vielen. Dezelfde fabriek staat op de prentenbriefkaart uit 1923, uit de collectie van het gemeentearchief. Weet u de naam van deze fabriek?

 

Stuur uw oplossing voor 1 augustus naar Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2, 4701 JS te Roosendaal of mail naar administratie@tongerlohuys.nl. U kunt uw antwoord ook bij de receptie van het gemeentearchief inleveren. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Tot en met 28 augustus kunt u in het museum de tentoonstelling Kunst-Vriendelijk met kunstwerken van de Vrienden van het museum bekijken. In het gemeentearchief op de Markt 35 kunt u van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren de tentoonstelling Want het is zomer bezichtigen. Hier krijgt u een beeld van de manier waarop Roosendalers hun zomer beleven.

 

(Prentenbriefkaart ‘Havenzicht’: Uitgever  Immerechts, Roosendaal, 1923)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte