Museumraadsel

Historisch raadsel mei 2011

16-05 2011

Het Roosendaalse gemeentearchief en Museum Tongerlohuys komen elke maand met een historisch raadsel. Elke keer krijgt u een vraag over het verleden van Roosendaal of de kerkdorpen voorgeschoteld. Weet u het juiste antwoord? Stuur het in. Elke maand trekken we een winnaar. Hij of zij ontvangt een jaar lang gratis toegang tot alle exposities in het museum en bovendien een leuk item uit de museumwinkel.


  
Hij ziet er erg statig uit, dit houten borstbeeld, te zien in Museum Tongerlohuys. Niet gek, want het betreft hier een vroegere burgemeester van Roosendaal. Hij leefde van 1809 tot 1892. Op de foto rechts, afkomstig uit de fotocollectie van het gemeentearchief, ziet u zijn grafmonument op de begraafplaats aan de Bredaseweg.

Deze maand willen we van u weten: welke burgemeester is hier geportretteerd?

Stuur uw oplossing voor 1 juni naar Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2, 4701 JS te Roosendaal of mail naar administratie@tongerlohuys.nl. U kunt uw antwoord ook bij de receptie van het gemeentearchief inleveren.

 

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Vanaf 21 mei kunt u er Kunst-Vriendelijk gaan bekijken, een tentoonstelling voor en door vrienden van het museum. In het gemeentearchief op de Markt 35 kunt u tot en met 24 juni tijdens kantooruren een tentoonstelling over Joegoslavische werkneemsters bezichtigen.


U vindt deze rubriek, de oplossingen en de winnaars van voorgaande rubrieken ook op de websites van het museum (www.tongerlohuys.nl) en het gemeentearchief (www.gemeentearchiefroosendaal.nl).

 

(Foto grafmonument: Provincie Noord-Brabant) 

 

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte