Museumraadsel

Historisch raadsel april 2011

05-04 2011

Deze maand staat een schaap in de spotlights. Het schaap wordt vastgehouden door een heilige, die nauwe banden met Roosendaal heeft. Zo werd de oudste kerk aan hem toegewijd. U kunt het beeld van deze heilige in het museum bewonderen.

 

De kerk, hier niet alleen met een andere toren, maar ook geruineerd, staat op de prent die afkomstig is uit de collectie van het gemeentearchief. De prent dateert uit 1791.

 

Heeft u enig idee over welke heilige we het hebben?


Stuur uw oplossing voor 1 mei naar Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2, 4701 JS te Roosendaal of mail naar administratie@tongerlohuys.nl. U kunt uw antwoord ook bij de receptie van het gemeentearchief inleveren.

 

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Tot en met 1 mei kunt u in het museum de tentoonstelling TOKYO PARIS ROTTERDAM met beelden en schilderen van Hideki Iinuma, Marleen van Wijngaarden en Roos Campman bekijken. In het gemeentearchief op de Markt 35 kunt u tot en met 24 juni tijdens kantooruren een tentoonstelling over Joegoslavische werkneemsters bezichtigen.

 

 


U vindt deze rubriek, de oplossingen en de winnaars van voorgaande rubrieken ook op deze website en de site van het gemeentearchief www.gemeentearchiefroosendaal.nl.

 

Prent: K.F. Bendorp

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte