Museumraadsel

Historisch raadsel maart 2011

04-03 2011

 

 

 

 

Historisch Raadsel

Maart 2011

 

Het Roosendaalse gemeentearchief en Museum Tongerlohuys komen voortaan elke maand met een historisch raadsel. Elke keer krijgt u een vraag over het verleden van Roosendaal of de kerkdorpen voorgeschoteld. Weet u het juiste antwoord? Stuur uw antwoord in. Elke maand trekken we een winnaar. Hij of zij krijgt een jaar lang gratis toegang tot alle exposities in het museum en ontvangt bovendien een leuk item uit de museumwinkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze maand een vraag over een vroegere Roosendaalse fabriek. Op de ene foto ziet u een detail van een voorwerp uit de vaste collectie van het museum: twee koffiekopjes die op een grote reclamezuil zijn geschilderd.
Op de andere foto, afkomstig uit de grote fotocollectie van het gemeentearchief, ziet u een processie. De deelnemers lopen over het Tongerloplein en passeren een Roosendaalse fabriek, dezelfde fabriek als waar reclame voor werd gemaakt.


De vraag luidt: Om welke Roosendaalse fabriek gaat het?

 

De termijn voor het inleveren van goede antwoorden is voorbij. Kijk hier of u een gelukkige winnaar bent.


U vindt deze rubriek, de oplossingen en de winnaars van voorgaande rubrieken op deze website en die van het gemeentearchief www.gemeentearchiefroosendaal.nl.

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte